Jehněčí kýta v parmazánové krustě

Maso | Duben 17, 2016 | By

Jehněčí kýta v parmazánové krustě

Jehněčí kýta v parmazánové krustě

Jehněčí kýta v parmazánové krustě
Porce 6
Skvělé jarní jídlo! Vzhledem k tomu, že jehně vyrostlo na mateřském mléce a pastvě, je to maso velmi kvalitní, zdravé a bez tuku. Má vysoký obsah bílkovin, vápníku, fosforu, železa, vitamínu B2 a je proto vhodné pro nízkotučnou dietu a sportovce. Nejčastěji se dá koupit v Makru a to nejlepší je většinou dovezené z Nového Zélandu.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
2 hr
Celkový čas
2 hr 15 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
2 hr
Celkový čas
2 hr 15 min
Ingredience
  1. 1,5 kg jehněčí kýty vykoštěné, odblaněné a zbavené tuku (s kostí je o váze cca 2,5 kg)
  2. 100 g strouhaného parmazánu
  3. 100 g strouhanky
  4. hrst nasekané petrželky
  5. 2 lžíce olivového oleje
  6. 2 stroužky česneku prolisovaného
  7. 3 lžíce Dijonské hořčice
  8. nové brambory
  9. čerstvý fenykl
  10. baby karotka
  11. palice česneku přepůlená, neloupaná
  12. sůl, pepř
  13. olivový olej
  14. 200 ml vývaru nebo vody na podlití
Instrukce
  1. Očistěte jehněčí kýtu. Zbavte jí tuku a blan. Já jsem použila vykoštěnou kýtu, ale můžete péct i s kostí, jen to bude trvat o cca 2 hodiny déle.
  2. Maso osolte, opepřete a nechte zatáhnout ze všech stran na rozpálené pánvi. Trvá to tak 5 minut. Ještě teplé potřete dijonskou hořčicí a obalte ve směsi strouhanky, parmazánu, petrželky, prolisovaného česneku a 2 lžic olivového oleje.
  3. Na dno pekáče si překrájejte nové brambory na čtvrky, karotku, fenykl a palici česneku. Osolte, podlijte vývarem.
  4. Na tuto směs položte obalenou kýtu tak, aby neležela ve vývaru, ale na bramborách. Zbylou obalovací směs připlácněte na povrch. Zakápněte podle potřeby ještě lehce olivovým olejem na povrchu. Pečte v rozehřáté troubě na 180°C cca 2 hodiny přiklopené. Na posledních 15 minut odklopte a nechte zezlátnout.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
Jehněčí kýta v parmazánové krustě

Jehněčí kýta v parmazánové krustě

Jehněčí kýta v parmazánové krustě

Jehněčí kýta v parmazánové krustě

DSC_0607 DSC_0605 DSC_0603

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>