Telecí po curyšsku s rösti

Maso | Květen 1, 2016 | By

Telecí po curyšsku s rösti

Telecí po curyšsku s rösti

Telecí po curyšsku s rösti
Porce 7
Klasika mezinárodní kuchyně. Švýcarské národní jídlo. Až koupíte telecí kýtu, tak neváhejte a vyzkoušejte tento tradiční a vyzkoušený recept.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
1 hr
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
1 hr
Ingredience
  1. 750 g telecí kýty (nakrájené na silnější nudličky)
  2. 250 g žampionů
  3. 250 ml smetany
  4. 2 šalotky
  5. 1 lžička uzené papriky (Marks and Spencer)
  6. 2 dcl bílého vína (zbytek se bude skvěle hodit k hotovému pokrmu)
  7. sůl, pepř
  8. petžel
Na rösti
  1. 1 kg nahrubo nastrouhaných brambor
  2. sůl
Instrukce
  1. Nejdříve si nastrouhejte nahrubo cca 1 kg brambor. Důkladně je vymačkejte, osolte a dejte na pánev s olivovým olejem. Na pánvi ho připlácněte a vytvarujte do tvaru kruhu. Nejdříve opékejte na mírném stupni, aby měl röst čas se propéct.
  2. Současně začněte připravovat na druhé pánvi telecí nudličky. Zprudka maso orestujte, aby se zatáhlo a uvnitř zůstalo šťavnaté. Osolte, opepřete. Maso vyndejte do misky a uchovejte v teple.
  3. Do pánve po masu vhoďte najemno nasekanou šalotku a na silnější kolečka nakrájené žampiony. Restujte do barvy, poté podlijte bílým vínem a nechte krátce povařit, aby se vypařil alkohol.
  4. Mezitím obraťte röst a opékejte z druhé strany. Podle potřeby přidejte olivový olej nebo plátek másla.
  5. Do směsi šalotky a žampionů přilijte smetanu a nechte krátce provařit. Nakonec vmíchejte nasekanou petržel a vraťte telecí maso zpět do smetanové směsi. Nechte prohřát, už nevařte.
  6. Rösti vyklopte na kuchyňský ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Poznámky
  1. Röst nejlépe obrátíte za pomoci pukličky tak, že pánev přiklopíte pukličkou, překlopíte i s röstem na pukličku a pak vrátíme zpět otočené do pánve. Teplotu při přípravě röstu je třeba stále hlídat. Na začátku může být vyšší, ale postupně ubírejte, aby se nespálil.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_0716 DSC_0713 DSC_0712

Telecí po curyšsku s rösti

Telecí po curyšsku s rösti

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>