Jablkové řezy

Jablkové řezy

Jablkové řezy

Jablkové řezy
Klasická buchta na plech. Opět ze zlatého fondu našich babiček. Tento recept je léty prověřený a stále velmi chutný. Buchta je díky strouhaným jablkům vláčná a odlehčená.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Těsto
  1. 300 g cukru moučka
  2. 350 g polohrubé mouky
  3. 1 prášek do pečiva
  4. 2 polévkové lžíce kakaa (holandského typu)
  5. 4 vejce
  6. 80 g rozpuštěného másla
  7. 1 a 1/2 lžičky skořice
  8. 300 g nastrouhaných a oloupaných jablek (cca 3 jablka)
Čokoládový krém
  1. 150 g cukru moučka
  2. 50 g másla
  3. 1 kávová lžička kakaa holadského typu
  4. 1 polévková lžíce horké vody
Instrukce
  1. Cukr a vejce vyšlehejte do světlé pěny. Pomalu zašlehejte mírně zchladlé rozpuštěné máslo a ostatní suché ingredience. Nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
  2. Přesuňte na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct do předehřáté trouby na 180°C na cca 20 minut dokud povrch nezezlátne.
  3. Hotovou buchtu nechte úplně vychladnout.
  4. V malém rendlíku si nechte rozpustit na plotně máslo a jakmile sundáte z plamene začněte vmíchávat cukr, kakao a nakonec nařeďte do krémové konzistence 1 až 2 lžícemi horké vody. Rozetřete na buchtu a můžete dezertní vidličkou vykreslit vlnky pro ozdobu.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_0806 DSC_0805 DSC_0803 DSC_0800 DSC_0798

Jablkové řezy

Jablkové řezy

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>