Americké domácí sušenky

Pečení | Červen 13, 2016 | By

Americké domácí sušenky

Americké domácí sušenky

Americké domácí sušenky
Porce 35
Moje děti dostaly od svého amerického kamaráda jako dárek pravé americké domácí sušenky a protože byly výborné, požádala jsem jeho maminku o recept. Američané vše odměřují na šálky o objemu 250 ml. Určitě takový šálek doma také najdete a odměřování pak bude snažší než vše vážit.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Ingredience
  1. 3/4 šálku hnědého třtinového cukru
  2. 3/4 šálku cukru Muscovado (výjimečně kvalitní přírodní cukr s obsahem třtinové melasy - prodává Marks and Spencer)
  3. 1 čajová lžička vanilkového extraktu (prodává Marks and Spencer)
  4. 2 vejce
  5. 225 g másla (lehce povoleného)
  6. 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  7. 1 čajová lžička jedlé sody (mě se osvědčil kypřící prášek Marks and Spencer, který je na bázi jedlé sody)
  8. 1 čajová lžička soli
  9. 2 šálky čokoládových chipsů nebo nasekané čokolády
Ještě budete potřebovat
  1. šálek o objemu 250 ml
  2. pečící papír
Instrukce
  1. Troubu předehřejte na 190°C.
  2. V kuchyňském robotu smíchejte oba cukry, máslo a vanilkový extrakt. Šlehejte 5 minut.
  3. Potom postupně zašlehejte 2 vejce. Šlehejte dalších 5 minut, až vznikne světlá krémová směs.
  4. Nakonec postupně přimíchejte předem připravenou směs mouky, soli a jedlé sody.
  5. Vmíchejte čokoládové chipsy.
  6. Pokud chcete mít úhledné malé sušenky, použijte kávovou lžičku a vytvarujte na pečící papír kolečka o průměru 3 cm a výšce cca 1 cm. Těsto se vlivem tepla v troubě dost rozteče, proto dělejte menší průměr.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C cca 7-9 minut, nebo dokud nejsou okraje lehce nazlátlé. Střed zůstává stále měkký.
  8. Sušenky nechte vychladnout nejdříve na plechu a poté na mřížce cca 10 minut dokud neztuhnout a bude s nimi možná lehká manipulace.
  9. Uchovávejte v chladu a suchu. Nejlépe ve velké uzavíratelné dóze.
Poznámky
  1. Pozor: klíčem k úspěchu může být u těchto sušenek i správná konzistence másla. Pokud chcete docílit vláčné a měkké konzistence, nesmí být máslo rozpuštěné ani moc změklé. Stačí ho vyndat z lednice cca 20 minut před přípravou. Tzn. že bude měkké, ale pořád tužší.
  2. Muscovado můžete nahradit krupicovým cukrem, ale připravíte se o karamelovou chuť výsledných sušenek. Jeho vyjímečnou chuť poznáte už, když budete těsto ochutnávat. Tomu se prostě nedá odolat!!
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_0967 DSC_0964 DSC_0963 DSC_0960

Americké domácí sušenky

Americké domácí sušenky

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>