Bircher müsli

Uncategorized | Červen 30, 2016 | By

Bircher müsli

Bircher müsli

Bircher müsli
Porce 4
Spolu s quinoou a domácí granolou je Bircher müsli mojí nejoblíbenější snídaní. Jde o legendární recept švýcarského doktora Birchera. Ten ho začal průlomově podávat svým pacientům už kolem roku 1900. Jde o nevařenou obdobu ovesné kaše. Snídaně je tak plná zdravé vlákniny.
Napsat hodnocení
Tisk
Ingredience
  1. 100 g ovesných vloček (nejlépe EMCO jemné - jsou už nasekané na menší kousky)
  2. 300 ml kokosového mléka (může být i kravské, sojové nebo mandlové)
  3. šťáva z 1/2 citronu
  4. 1 jablko bez slupky, nastrouhané na hrubo
  5. 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
  6. nasekaná hrst ořechů (pekanové jsou mé oblíbené)
  7. nasekaná hrst sušených brusinek
  8. 1 lžička mleté skořice
Instrukce
  1. Večer si připravte vločky zalité mlékem. Vložte do lednice přes noc. Do rána nabobtnají a vstřebají do sebe tekutinu.
  2. Ráno si nastrouhejte jablko nahrubo, zakápněte citronovou šťávou. Vmíchejte do připravených vloček. Přidejte javorový sirup, skořici, oříšky a sušené brusinky. Promíchejte.
  3. Rozdělte do misek.
  4. Můžete ještě přizdobit sezonním ovocem a lžící řeckého jogurtu.
Poznámky
  1. Proč jíst ovesné vločky?
  2. Jsou přirozeným zdrojem ovesných betaglukanů, které přispívají k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
 Recepty na moje oblíbené zdravé snídaně najdete také zde: Snídaňová quinoa Domácí granola DSC_1095 DSC_1090
Bircher müsli

Bircher müsli

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>