Jahodové gazpacho

Polévky | Červen 30, 2016 | By

Jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho
Porce 4
Osvěžující chuť léta nejlépe ztělesňuje jahodové gazpacho. Je to vlastně studená jahodová polévka. Nejlepší volba jak rychle zpracovat přebývající jahody.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
6 hr 10 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
6 hr 10 min
Ingredience
  1. 300 g jahod
  2. 3 mátové lístky
  3. 1 lžička vanilkového extraktu (prodává Marks and Spencer)
  4. 2 lžíce medu
  5. šťáva z 2 pomerančů (100 ml)
  6. 1 lžička citronové šťávy (zvýrazní barvu a chuť)
Na ozdobu
  1. sezonní ovoce
  2. lístky máty
Instrukce
  1. Pokrájejte 300 g jahod, dejte do hrnce, podlijte pár lžícemi vody, přidejte vanilkový extrakt, mátu a přiveďte k mírnému varu.
  2. Nechte vychladnout. Vyndejte mátové lístky.
  3. Směs rozvařených jahod rozmixujte s medem, pomerančovou a citronovou šťávou. Dejte vychladit do lednice.
  4. Rozdělte do 4 skleniček a ozdobte ovocem a lístky máty.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_1147 DSC_1146 DSC_1145 DSC_1142

Jahodové gazpacho

Jahodové gazpacho

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>