Cukeťák

Babiččiny recepty, Pečení | Červenec 13, 2016 | By

Cukeťák

Cukeťák

Cukeťák
Cukeťák je variací na bramborou cmundu. Pokud vám na zahradě právě dozrávají cukety a dosahují už obřích rozměrů, je nejvyšší čas je zkrotit v tomto receptu.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
1 hr
Celkový čas
1 hr 15 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
1 hr
Celkový čas
1 hr 15 min
Ingredience
  1. 1 hodně velká cuketa (oloupaná a bez zrníček)
  2. 250 g strouhaného sýra (cihla)
  3. 4 - 5 vajec
  4. 2 hrnky hrubé mouky
  5. 1/2 hrnku olivového oleje
  6. 5 stroužků česneku - prolisovaných
  7. 1 odměrka soli
  8. 1 odměrka majoránky
  9. 1 prášek do pečiva
Instrukce
  1. Cuketu oloupejte a zbavte semínek. Nastrouhejte nahrubo.Přebytečnou vodu slijte. Přidejte ostatní ingredience a dobře promíchejte. Dejte na plech na pečící papír. Pečte v předehřáté troubě na 175°C cca 60 až 90 minut, dokud nezačne povrch zlátnout. V průběhu pečení potírejte olivových olejem pro křupavější kůrku.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_1895 DSC_1893 DSC_1892 DSC_1890 DSC_1889 DSC_1886 DSC_1885
Cukeťák

Cukeťák

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>