Chobotnice na grilu

Ryby a mořské plody | Červenec 22, 2016 | By

Chobotnice na grilu

Chobotnice na grilu

Chobotnice na grilu
Porce 6
Pokud v létě narazíte v obchodech na chobotnici, určitě si jí kupte a vyzkoušejte tento recept. Možná znáte několik historek, jak docílit měkkého masa u těchto hlavonožců. Pokud koupíte chobotnici v našich krajích, tak to bude určitě výrobek zmražený přímo na moři a u nás následně rozmrazený. Zrovna u chobotnice je to veliká výhoda, protože šokové zmražení uvolní z masa ztuhlost podobně jako kdybyste s čerstvou mlátili o betonové molo přístavu. Na chobotnici se nemusíte bát použít klasický papiňák. Já si s jeho pomocí také šetřím čas. Úplně nejlepší je koupit jen chapadla chobotnice nebo třeba kalmara peruánského (je možná ještě jemnější), ušetříte si práci s odstraňováním očka s inkoustem apod.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Celkový čas
1 hr 40 min
Čas na přípravu
20 min
Celkový čas
1 hr 40 min
Ingredience
  1. cca 1 kg chapadel chobotnice nebo kalmara peruánského
  2. polévková zelenina (cibule, petržel, pórek, petrželová nať, mrkev apod.)
  3. pár kuliček černého pepře
  4. pár lístků bobkového listu
  5. šťáva ze 2 citronů
  6. čerstvé byliny (tymián, rozmarýn)
Instrukce
  1. Nejlépe je vařit chapadla v papiňáku. Chobotnice by měla být ponořená pod vodou. Přidejte všechnu zeleninu do polévky, koření, byliny a citronovou š'távu. Není třeba přidávat žádnou sůl. Chobotnice je už ze své podstaty slaná dost.
  2. V papiňáku vařte 60 - 80 minut. Bez papiňáku cca 3 hodiny. Chobotnice je měkká, když jí bez problémů projde nůž.
  3. Nechte zchladnou.
  4. Chobotnici pak grilujte spíše na menším žáru. Ideálním doplňkem je pak zeleninový salát.
Poznámky
  1. Takto uvařená chapadla vydrží zavakuovaná v lednici i pár týdnů. Já si jich vždy připravím větší množství a rozdělím po porcích do lednice. Pak z nich můžete vytvořit i chutný studený salát.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
Chobotnice na grilu

Chobotnice na grilu

DSC_1856

Chobotnice na grilu

Chobotnice na grilu

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>