Hamburger se sýrovým chipsem a karamelizovanou cibulí

Maso | Červenec 22, 2016 | By

Hamburger se sýrovým chipsem a karamelizovanou cibulí

Hamburger se sýrovým chipsem a karamelizovanou cibulí

Hamburger se sýrovým chipsem a karamelizovanou cibulí
Porce 2
Bez hamburgerů se asi neobejde žádná grilovačka. Tady je jeden ze základních receptů na burger z hovězího masa. Pokud máte osvědčeného prodejce, nemusíte se bát ani kvalitních polotovarů. Já mám vyzkoušený burger z irského stařeného hovězího masa z Makra, kdy obsah masa v polotovaru je 92%. Čím kvalitnější je hovězí maso, tím šťavňatější bude váš burger. Stejně jako u steaku i u dobrého burgru platí, že méně je více. Nejlepší úprava je na stupeň medium. Nezapomeňte si burgery vyndat v předstihu do pokojové teploty, aby na grilu neutrpěli teplotní šok.
Napsat hodnocení
Tisk
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Ingredience
  1. 2 hovězí burgery každý o váze cca 200 g (polotovar viz. foto)
Na sýrový chips
  1. 50 g směsi strouhaného chedaru a parmazánu
Na karamelizovanou cibuli
  1. 2 cibule nakrájená na kolečka
  2. 1 lžíce Golden Sirup (prodává Marks and Spencer)
  3. 1 lžička balzamikového krému - Balzamic Cream (pozor ne ocet!)
  4. sůl, pepř, snítka čerstvého tymiánu
  5. máslo
  6. olivový olej
  7. medová hořčice, kečup apod.
  8. 2 burgerové housky
Instrukce
  1. Nejprve si rozehřejte troubu na 180 °C a připravte si na plech s pečícím papírem 2 kolečka ze strouhaných sýrů. Pečte 5 minut. Nechte úplně vychladnout.
  2. Na karamelizovanou cibuli si připravte pánev s olivovým olejem. Na mírném plameni restujte cibuli dozlatova spolu se snítkou čerstvého tymiánu. Poté přidejte lžíci Golden sirupu a nechte zkaramelizovat. Pak přidejte lžičku balzamikového krému, promíchejte, osolte, opepřete.
  3. Burgery pokojové teploty přesuňte na rozpálený gril a obracečkou přitiskněte k roštu, aby maso nemělo tendenci se smršťovat.
  4. Grilujte tak 8 - 10 minut (podle výšky burgeru) z každé strany na stupeň medium až medium-well.
  5. Nechte pak burgery 3 minuty odležet v misce pod alobalem a mezitím si na grilu opečte rozkrojenou housku.
  6. Housku z horní strany lehce potřete máslem, spodní medovou hořčicí nebo kečupem. Vložte maso, sýrový chips a zkaramelizovanou cibuli.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_1937 DSC_1935 DSC_1934 DSC_1931
Hamburger se sýrovým chipsem a karamelizovanou cibulí

Hamburger se sýrovým chipsem a karamelizovanou cibulí

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>