Hummus s restovanou červenou paprikou

Pomazánky | Červenec 30, 2016 | By

Hummus s restovanou červenou paprikou

Hummus s restovanou červenou paprikou

Hummus s restovanou červenou paprikou
Porce 840
Hummus je studený dip z rozmačkané vařené cizrny smíchané s tahinou, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem. Tolik základní recept. Ale protože je mezi námi spousta kreativců, tak je i spousta variací na na tuto pomazánku původně ze Středního východu. Hummus je skvělým zdrojem železa, vitamínů řady B, obsahuje proteiny a vlákninu. Snižuje v těle cholesterol, ale jeho účinky jsou vidět i vně. Zlepšuje pleť a kvalitu vlasů.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Celkový čas
10 min
Čas na přípravu
10 min
Celkový čas
10 min
Ingredience
  1. 2 plechovky cizrny vařené v páře (Bonduelle) okapané
  2. 170 g pečené červené papriky v oleji (cca 2 ks) okapané
  3. 120 ml vody
  4. 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  5. 120 g tahini (sezamová pasta, prodává např. Makro)
  6. 40 ml citronové šťávy (dochucujte podle chuti)
  7. 2 stroužky česneku
  8. 1 lžička chilli pasty
  9. 1 lžička drceného kmínu
  10. 1 lžička soli
  11. 1/2 lžičky mletého pepře
Instrukce
  1. Všechny ingredience dejte v daném pořadí do mixéru a mixujte do hladka. Podle chuti dosolte nebo přidejte citronovou šťávu. Hotovou pastu uchovávejte v lednici.
Poznámky
  1. Podávejte s olivovým olejem, sladkou paprikou a pita chlebem.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2093 DSC_2088
Hummus s restovanou červenou paprikou

Hummus s restovanou červenou paprikou

DSC_2085 DSC_2084 DSC_2077

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>