Luxusní kulajda s restovanými liškami a zastřeným vejcem

Polévky | Červenec 31, 2016 | By

Luxusní kulajda s restovanými liškami a zastřeným vejcem

Luxusní kulajda s restovanými liškami a zastřeným vejcem

Luxusní kulajda s restovanými liškami a zastřeným vejcem
Porce 2
Luxusní a snadné. Trochu jiná kulajda než možná znáte. Když jí krásně naservírujete, nebude mít chybu.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
15 min
Celkový čas
30 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
15 min
Celkový čas
30 min
Ingredience
  1. Máslo
  2. 1 lžíce hladké mouky
  3. 500 ml kuřecího vývaru (hotový prodává např. Marks and Spencer)
  4. 2 menší brambory na malé kostičky
  5. 200 ml smetany
  6. 2 - 3 lžíce bílého vinného octa
  7. čerstvý kopr
  8. 1 lžička cukru krupice
  9. sůl, pepř
  10. 100 g lišek
  11. pár snítek tymiánu
Na zastřená vejce
  1. 4 vejce
  2. 1 lžíce octa do vody
Instrukce
  1. Máslo v hrnci rozpusťte a zaprašte hladkou moukou. Míchejte a připravte světlou jíšku. Zalijte 500 ml kuřecího vývaru. Povařte 10 minut na mírném ohni.
  2. Přidejte 2 menší brambory nakrájené na malé kostičky. Osolte. Vařte dalších 12 minut doměkka.
  3. Přilijte 200 ml smetany a 2 lžíce bílého vinného octa a krátce povařte. Přidejte pokrájený kopr a dochuťte lžičkou cukru. Podle potřeby dosolte.
  4. Mezitím si na pánvi orestujte lišky s čerstvým tymiánem.
  5. Na pošírované vejce si připravte velký hrnec se širokým dnem, aby v něm šel dobře vytvořit vodní vír. Přiveďte vodu k varu, přidejte lžíci octa, roztočte vodu v hrnci. Do naběračky vyklepněte po jednom vejce a sázejce do roztočeného vodního víru. Pořád udržujte vodu "roztočenou". Vařte 3 minuty.
Poznámky
  1. Servírujte s pošírovaným vejce a zdobené restovanými liškami.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2112 DSC_2099 DSC_2098
Luxusní kulajda s restovanými liškami a zastřeným vejcem

Luxusní kulajda s restovanými liškami a zastřeným vejcem

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>