Thajská dýňová polévka

Polévky | Srpen 3, 2016 | By

Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka
Porce 6
Další variace na dýňovou polévku. Tentokrát bude polévka mírně pálivá, ale kdo má thajské jídlo rád, určitě si pochutná.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Ingredience
  1. 2 lžíce olivového oleje
  2. 1 nasekané cibule
  3. 1 polévková lžíce tomatového protlaku
  4. 610 g čisté dužiny dýně Hokaido
  5. 1 -2 cm proužek čerstvého zázvoru
  6. 1 stroužek česneku
  7. 750 ml kuřecího vývaru
  8. 1 plechovka kokosového mléka
  9. 1/2 - 1 chilli paprička
  10. 1 lžíce citronové šťávy (dochucujte postupně)
  11. sůl, mletý pepř
Instrukce
  1. Pokud máte mladou dýni Hokaido, přepůlte ji a lžící vydlabejte střed se semínky. Okrájejte tvrdou slupku. Pečte cca 20 minut v máslem vymazané misce na 180°C.
  2. Ve větším hrnci osmahněte cibulku, chili papričku, zázvor a přidejte upečenou dýni. Zalijte vývarem a povařte 20 minut. Nakonec přidejte protlak, kokosové mléko, citronovou šťávu a podle potřeby dosolte.
  3. Rozmixujte dohladka a propasírujte přes cedník.
Poznámky
  1. Podávejte s čerstvým koriandrem a pro stažení ostrosti přidejte lžíci zakysané smetany
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2124 DSC_2123 DSC_2120
Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

 
Thajská dýňová polévka

Thajská dýňová polévka

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>