Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky

Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky

Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky

Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky
Porce 6
Tohle je můj "signiture" salát, který je myslím dostatečně rafinovaný na to, aby ohromil i velké gurmány. Carpaccio (karpačo) se dá nazvat vše, co je nakrájeno na velmi tenké plátky a podáváno za studena. Dejte si záležet na volbě kozího, který svou chutí celý salát korunuje. Nejlépe francouzský s bílou plísní na povrchu, který je pro grilování nejvhodnější.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
3 min
Celkový čas
18 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
3 min
Celkový čas
18 min
Ingredience
  1. 1 velká červená řepa předvařená (vakuovaně zabalené prodávají běžné supermarkety)
  2. 250 g kozího sýra s bílou plísní na povrchu (např. Makro)
  3. rukola
  4. čerstvé zralé fíky
  5. piniové oříšky na ozdobu
  6. 1 lžíce medu nebo balzamikového krému (balzamic cream), který je hutnější konzistence než balzamikový ocet
Instrukce
  1. Rozehřejte si troubu na gril.
  2. Předvařenou řepu nakrájejte na velmi tenké plátky (nejlépe na elektrickém kráječi). Poklad'te plátky mísu, posypte rukolou a piniovými oříšky.
  3. Na pečící plech nakrájejte plátky kozího sýra o šířce cca 1 cm a vložte pod gril. Hlídejte dokud nezačne povrch zlátnout a mírně se roztékat. Trvá to cca 2 -3 minuty. Nechte zchladnout.
  4. Pokladťe plátky sýra hotový salát, dozdobte čerstvými fíky a pokapejte medem.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2150 DSC_2149 DSC_2148 DSC_2145 DSC_2144
Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky

Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>