Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky

Carpacco z červené řepy s grilovaným kozím sýrem a fíky
2016-08-25 20:57:26

Porce 6
Tohle je můj "signiture" salát, který je myslím dostatečně rafinovaný na to, aby ohromil i velké gurmány. Carpaccio (karpačo) se dá nazvat vše, co je nakrájeno na velmi tenké plátky a podáváno za studena.
Dejte si záležet na volbě kozího, který svou chutí celý salát korunuje. Nejlépe francouzský s bílou plísní na povrchu, který je pro grilování nejvhodnější.
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
3 min
Celkový čas
18 min
Ingredience
- 1 velká červená řepa předvařená (vakuovaně zabalené prodávají běžné supermarkety)
- 250 g kozího sýra s bílou plísní na povrchu (např. Makro)
- rukola
- čerstvé zralé fíky
- piniové oříšky na ozdobu
- 1 lžíce medu nebo balzamikového krému (balzamic cream), který je hutnější konzistence než balzamikový ocet
Instrukce
- Rozehřejte si troubu na gril.
- Předvařenou řepu nakrájejte na velmi tenké plátky (nejlépe na elektrickém kráječi). Poklad'te plátky mísu, posypte rukolou a piniovými oříšky.
- Na pečící plech nakrájejte plátky kozího sýra o šířce cca 1 cm a vložte pod gril. Hlídejte dokud nezačne povrch zlátnout a mírně se roztékat. Trvá to cca 2 -3 minuty. Nechte zchladnout.
- Pokladťe plátky sýra hotový salát, dozdobte čerstvými fíky a pokapejte medem.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/





Be the first to comment.