„Chlapský“ lečo

"Chlapský" lečo
2016-09-13 15:48:04

Porce 4
Na lečo je u nás specialista můj manžel. Nechala jsem se tedy inspirovat chlapskými chutěmi a výsledek je famózní. Jestli vaše drahá polovička zeleninové pokrmy nemusí, tento recept by ho mohl přesvědčit. Obvzlášť, když se pikantní lečo skvěle snoubí s vychlazeným pivem.
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
25 min
Ingredience
- 1 velká cibule nakrájená na jemno
- 2 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- 4 velká rajčata
- 1/2 malé cukety nakrájená na kostičky
- 1 chorizo picante (španělská klobása tepelně neopracovaná)
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička cukru dle chuti
- 2 vejce
- sůl, pepř
- olivový olej
- petržel na odzdobu
Instrukce
- Na velké pánvi zpěňte cibulku, přidejte na kostičky nakrájené chorizo, česnek a cuketu. Orestujte. Přidejte nakrájenou papriku, ochuťte protlakem, mletou paprikou, solí, pepřem. Přidejte pokrájená rajčata a chvilku povařte ve vlastní šťávě. Pozor nepřevařit! Aby byl výsledek dokonalý, zelenina by měla pořád na skus křupat.
- Připravte si 2 vejce do hrnečku, prošlehejte. Vlijte do zeleninové směsi. Odstavte z plamene a vmíchejte lehce do směsi. Vejce by měli mít hladkou konzistenci.
- Posypte petrželkou na ozdobu. Podávejte s bagetou a studeným pivem.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/






Be the first to comment.