Ceasar salát s javorovou slaninou

Ceasar salát s javorovou slaninou
2016-09-28 21:47:35

Porce 4
Klasika mezi saláty. Tento salát můžete servírovat i jako hlavní chod, protože je celkem dost vydatný. Slanina potřená javorovým sirupem mu dodá nádech cizokrajnosti.
Tady se musím přiznat, že mám problém s výrobou majonézy přímo z vajec kvůli případné salmonele. Proto používám kupovanou od Hellmans.
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Ingredience
- 4 kuřecí prsa Supreme (s kůží)
- 1 římský salát
- 8 plátků slaniny
- javorový sirup
- 50 g parmazánu strouhaného na škrabce na brambory na hobliny
- olivový olej
- bageta na kostičky
Na dresink
- 5 lžic majonézy
- 2 ančovičky (rozmělněné vidličkou)
- 20 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 1/2 lžička worcesterské omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 stroužek česneku
Instrukce
- Nejdříve opečte na pánvi kuřecí prsa Supreme a uchovejte pod alobalem v teple. Mezitím si v troubě na 225°C opečte na pečícím papíru plátky slaniny potřené javorovým sirupem cca 5 - 8 minut.
- Poté dejte do trouby nakrájené kostičky bagety zakapané olivovým olejem na cca 5 - 8 minut.
- Na dresink si rozmačkejte plátky ančoviček vidličkou. V misce si rozmíchejte majonézu s parmazánem, octem, worcestrem, hořčicí a prolisovaným stroužkem česneku. Přidejte ančovičky. Bude-li se vám zdát hustý, přidejte pár lžiček vody.
- Do salátové mísy natrhejte listy římského salátu, ozdobte nalámanou slaninou, krutony, parmazánem, kuřecím masem, dresinkem a na závěr dozdobte hoblinkami parmazánu.
- Já jsem ještě dochutila domácími sušenými rajčaty, ale to nemusí být.
Poznámky
- Pro ještě vydatnější verzi můžete přidat vejce vařená na tvrdo.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/




Be the first to comment.