Domácí sušená rajčata

Přílohy | Září 28, 2016 | By

Domácí sušená rajčata

Domácí sušená rajčata

Domácí sušená rajčata
Když už nevíte co s úrodou rajčat, vložte je do trouby a usušte. Výsledek se nedá srovnat s kupovanými sušenými rajčaty. Tyhle jsou šťavnaté a ochucené přesně podle vašich představ. Můžete je pak použít do salátů, jako přílohu ke grilovaným masům, jako základ do polévky z pečených rajčat, na ozdobení domácí pizzy apod.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
4 hr
Celkový čas
4 hr 15 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
4 hr
Celkový čas
4 hr 15 min
Ingredience
  1. 1 kg domácích rajčat (nejlépe cherry)
  2. 1 - 2 lžíce sušeného tymiánu
  3. 1 palice česneku, najemno nasekaného
  4. 1 - 2 lžíce třtinového cukru
  5. olivový olej
  6. balzamiko ocet
  7. sůl, pepř
Instrukce
  1. Předehřejte troubu nejprve na první půl hodinu na 150 °C. Na plech vyložený pečícím papírem vyskládejte natěsno přepůlená rajčata (viz. foto).
  2. Na každé rajče dejte trochu soli, pepře, cukru, balzamika, sušeného tymiánu, česneku a olivového oleje.
  3. Nakonec můžete přihodit i pár čerstvých bylin.
  4. Po půl hodině teplotu snižte na 120 °C a pečte podle velikosti rajčat cca 4 hodiny. Za tu dobu se rajčata krásně smrsknou a nasajou do sebe všechny ostatní suroviny.
  5. Jednu půllitrovou zavařovací sklenici vypláchněte vařicí vodou, důkladně osušte a naplňte ještě horkými rajčaty. Dobře zavíčkujte a uchovávejte v suchu a chladu. Nejlépe v lednici.
Poznámky
  1. Pečená rajčata se také výborně hodí do sandwichů, toastů apod. Dodájí každému pokrmu na pikantnosti.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2553 DSC_2550 DSC_2549 DSC_2545

Domácí sušená rajčata

Domácí sušená rajčata

Comments

  1. Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty | Kitchen Table - […] Domácí sušená rajčata recept […]
  2. Risotto s domácími sušenými rajčaty a hřiby | Kitchen Table - […] odkaz na recept na domácí sušená rajčata […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>