Domácí sušená rajčata

Domácí sušená rajčata
2016-09-28 20:00:51

Když už nevíte co s úrodou rajčat, vložte je do trouby a usušte. Výsledek se nedá srovnat s kupovanými sušenými rajčaty. Tyhle jsou šťavnaté a ochucené přesně podle vašich představ. Můžete je pak použít do salátů, jako přílohu ke grilovaným masům, jako základ do polévky z pečených rajčat, na ozdobení domácí pizzy apod.
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
4 hr
Celkový čas
4 hr 15 min
Ingredience
- 1 kg domácích rajčat (nejlépe cherry)
- 1 - 2 lžíce sušeného tymiánu
- 1 palice česneku, najemno nasekaného
- 1 - 2 lžíce třtinového cukru
- olivový olej
- balzamiko ocet
- sůl, pepř
Instrukce
- Předehřejte troubu nejprve na první půl hodinu na 150 °C. Na plech vyložený pečícím papírem vyskládejte natěsno přepůlená rajčata (viz. foto).
- Na každé rajče dejte trochu soli, pepře, cukru, balzamika, sušeného tymiánu, česneku a olivového oleje.
- Nakonec můžete přihodit i pár čerstvých bylin.
- Po půl hodině teplotu snižte na 120 °C a pečte podle velikosti rajčat cca 4 hodiny. Za tu dobu se rajčata krásně smrsknou a nasajou do sebe všechny ostatní suroviny.
- Jednu půllitrovou zavařovací sklenici vypláchněte vařicí vodou, důkladně osušte a naplňte ještě horkými rajčaty. Dobře zavíčkujte a uchovávejte v suchu a chladu. Nejlépe v lednici.
Poznámky
- Pečená rajčata se také výborně hodí do sandwichů, toastů apod. Dodájí každému pokrmu na pikantnosti.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/




Comments
- Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty | Kitchen Table - […] Domácí sušená rajčata recept […]
- Risotto s domácími sušenými rajčaty a hřiby | Kitchen Table - […] odkaz na recept na domácí sušená rajčata […]