Polévka z červené čočky

Polévky | Září 28, 2016 | By

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky
Rafinovanější varianta klasické české čočkové polévky. Určitě jí budou milovat i děti, protože mrkev jí dodá sladkost. Pokud chcete mít asijskou variantu, přidejte trochu sušených chilli papriček a kokosové mléko místo smetany.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Ingredience
  1. 1 lžička kmínu
  2. 1/2 lžičky drcených sušených chilli papriček
  3. 600 g nastrouhané mrkve
  4. 140 g červené čočky
  5. 1 l vývaru ( já používám 0,5 l zeleninového vývaru Marks and Spencer a 0,5 l vody)
  6. 250 ml smetany nebo kokosového mléka
  7. olivový olej
  8. čočku solte až po uvaření!!
Instrukce
  1. Ve větším hrnci na mírném plameni nejdříve minutu na sucho opékejte kmín a chilli pro intenzivnější aroma. Poté přidejte olivový olej, nastrouhanou mrkev a čočku. Chvilku orestujte a zalijte horkou vodou a vývarem. Vařte 8 - 10 minut.
  2. Poté přidejte smetanu, osolte a nechte prohřát.
  3. Rozmixujte dohladka a pokud chcete hodně hladkou konzistenci, propasírujte přes sítko. Já to tak dělám u krémových polévek vždycky.
  4. Podávejte s opečenými krutóny.
Poznámky
  1. Červená čočka se na rozdíl od zelené nemusí nechat namáčet. Naopak velmi rychle změkne. Vařte ji tedy jen 8 - 10 minut na al dente v nesolené vodě. Při vaření mění barvu na žlutou. Můžete tomu zabránit přidáním špetky kurkumy.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2556 DSC_2555

Polévka z červené  čočky

Polévka z červené čočky

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>