Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty

Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty
2016-10-08 17:07:50

Porce 8
Spojení dýně a pomalu pečených rajčat mě napadlo nedávno, když jsem dostala krásnou čerstvou dýni a v lednici na mě vykoukla sklenice sušených rajčat z minulého týdne. Chuť dýně a sladkých rajčat jde prostě k sobě. Tak to taky vyzkoušejte!
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
50 min
Ingredience
- 1 čerstvá dýně Hokaido
- 1 cibule
- 2 vrchovaté lžíce pomalu pečených rajčat (odkaz na recept viz. níže)
- 2 stroužky česneku
- 2cm proužek čerstvého zázvoru
- 250 ml kokosového mléka
- 1 l vývaru (já používám 0,5 l zeleninového z Marks and Spencer a 0,5 l vody)
Instrukce
- Nejdříve si rozehřejte troubu na 180°C a vložte do ní v máslem vymazané míse okrájenou a očištěnou dýni nakrájenou na kostky. Pečte 20 minut.
- Mezitím si připravte cibuli, česnek a zázvor a na mírném plameni je osmahněte do sklovata. Přidejte upečenou dýni, pečená rajčata a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a mírně vařte 20 minut.
- Poté přilijte kokosové mléko, rozmixujte a podle potřeby ještě přepasírujte přes jemné síto.
- Podávejte s krutony z bílého pečiva a sušenými rajčaty.
Poznámky
- Krutony z bílého pečiva posypte trochou strouhaného parmazánu a pokapejte olivovým olej. Vložte do trouby rozehřáté na 225 °C na cca 5 minut dokud nezezlátnou.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
Be the first to comment.