Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty

Polévky | Říjen 8, 2016 | By

Domácí sušená rajčata recept
Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty

Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty

 
Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty
Porce 8
Spojení dýně a pomalu pečených rajčat mě napadlo nedávno, když jsem dostala krásnou čerstvou dýni a v lednici na mě vykoukla sklenice sušených rajčat z minulého týdne. Chuť dýně a sladkých rajčat jde prostě k sobě. Tak to taky vyzkoušejte!
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
50 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
40 min
Celkový čas
50 min
Ingredience
  1. 1 čerstvá dýně Hokaido
  2. 1 cibule
  3. 2 vrchovaté lžíce pomalu pečených rajčat (odkaz na recept viz. níže)
  4. 2 stroužky česneku
  5. 2cm proužek čerstvého zázvoru
  6. 250 ml kokosového mléka
  7. 1 l vývaru (já používám 0,5 l zeleninového z Marks and Spencer a 0,5 l vody)
Instrukce
  1. Nejdříve si rozehřejte troubu na 180°C a vložte do ní v máslem vymazané míse okrájenou a očištěnou dýni nakrájenou na kostky. Pečte 20 minut.
  2. Mezitím si připravte cibuli, česnek a zázvor a na mírném plameni je osmahněte do sklovata. Přidejte upečenou dýni, pečená rajčata a zalijte vývarem. Osolte, opepřete a mírně vařte 20 minut.
  3. Poté přilijte kokosové mléko, rozmixujte a podle potřeby ještě přepasírujte přes jemné síto.
  4. Podávejte s krutony z bílého pečiva a sušenými rajčaty.
Poznámky
  1. Krutony z bílého pečiva posypte trochou strouhaného parmazánu a pokapejte olivovým olej. Vložte do trouby rozehřáté na 225 °C na cca 5 minut dokud nezezlátnou.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
Domácí sušená rajčata recept DSC_2580 DSC_2579 DSC_2575 DSC_2574
Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty

Dýňová polévka s pomalu pečenými rajčaty

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>