Čokoládové cookies

Pečení | Říjen 14, 2016 | By

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies
Porce 12
Předtavte si ten pocit, kdy se vám v puse zvolna rozpouští čokoláda a vy jí zapíjíte studeným mlékem. Nemusíte teď zůstat jen u představ. Zkuste si upéct tyto super čokoládové sušenky z kvalitní čokolády. U nás se cookies dlouho neohřejí, moje děti je milují a proto zkouším různé recepty. Samozřejmě, že nejlépe jim chutnají, když se na jejich výrobě podílí.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
40 min
Celkový čas
50 min
Čas na přípravu
40 min
Celkový čas
50 min
Ingredience
  1. 180 g čokolády na vaření (já používám Lindt nebo jakoukoli s obsahem 60% kakaa)
  2. 110 g čokoládových čipsů z tmavé čokolády
  3. 110 g čokoládových čipsů z bílé čokolády
  4. 125 g másla (pokojové teploty)
  5. 150 g tmavého třtinového cukru Muscovado (prodává Marks and Spencer, má konzistenci vlhkého písku)
  6. 1 střední vejce pokojové teploty
  7. 1 lžička vanilkového extraktu (prodává Marks and Spencer)
  8. 150 g hladké mouky
  9. 25 g kakaového prášku
  10. 1 lžička sody bicarbony
  11. 1/2 lžičky soli
Instrukce
  1. Nechte rozpustit 180 g čokolády v misce nad párou. Odstavte stranou.
  2. Za pomoci elektrického mixéru vyšlehejte máslo s cukrem do světlé pěny, trvá to 5 minut.
  3. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a znovu šlehejte.
  4. Postupně přilévejte za stálého míchání rozpuštěnou čokoládu a pak přisypte předem připravenou směs prosáté mouky, kakaa, sody bicarbony s půl lžičkou soli.
  5. Vytvořte krémovou směs. Vmíchejte vařečkou 110 g čokoládových čipsů.
  6. Připravte si 2 pečící plechy vyložené pečícím papírem. Na každý rozdělte lžičkou cca 12 kopiček těsta. Nechte mezi nimi dostatek místa, těsto se teplem rozteče. Zbytek čokoládových čipsů lehce vmáčkněte do každé sušenky.
  7. Nechte vychladnout v lednici 20 minut.
  8. Předehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).
  9. Pečte každý plech zvlášť po dobu 10 - 12 minut. Při vyndání budou ještě vláčné a nechte zchladnout na plechu dalších 10 minut. Sušenky ztvrdnou a bude s nimi lehčí manipulace.
  10. Uchovejte ve vzduchotěsné nádobě v chladu, aby sušenky nevyschly a udržely si svojí vláčnost.
Poznámky
  1. Pokud byste nenarazili na čokoládové chipsy, použijte kvalitní 60% čokoládu a nasekejte jí na malé kousky.
  2. Cukr Muscovado se dá nahradit hodně tmavým přírodním cukrem. Pokud si chcete pochutnat zdravěji, určitě použijte Muscovado. Tento cukr je výjimečně kvalitní s vysokým obsahem zdravé melasy, která obsahuje důležité minerální látky. Má také specificky karamelovou chuť.
  3. U těchto cookies se vyplatí, že čokoláda by měla být vysoké kvality, protože na ní celý recept stojí.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/

DSC_2619 DSC_2617

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

DSC_2616 DSC_2614

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Comments

  1. Leave a Reply

    Iveta
    Říjen 19, 2017

    Prosím prosím kde se dají sehnat ty bílé čokoládové pecky? Potřebuji je 🙁 a nevím kam pro ně. Děkuji

    Iveta

    • Jazz Queen

      Leave a Reply

      Jazz Queen
      Říjen 19, 2017

      Bohuzel vas nepotesim. Tyto jsou z USA od znacky Girardelli, v Evrope jsem na ne jeste nenarazila. Jedine zkusit nasekat kvalitni bilou cokoladu.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>