Pečený čaj

Nápoje | Říjen 18, 2016 | By

Pečený čaj

Pečený čaj

Pečený čaj
Na zimu si připravuji zásoby domácího ovocného čaje. Ovocný sáčkový čaj vůbec nepiji, ale na tomto receptu si pochutnám. Když mi náhodou přes zimu zbyde, používám ho jako základ do studeného ovocného nápoje. Základem je ovoce (může být i mražené), přičemž polovinu by mělo tvořit kyselejší ovoce jako rybíz, ostružiny apod. Já mám nejraději kombinaci lesního ovoce a jahod.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
45 min
Celkový čas
1 hr 5 min
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
45 min
Celkový čas
1 hr 5 min
Ingredience
  1. 2 kg ovoce (polovina by měla být kyselejší) - jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rybíz
  2. 1 kg třtinového cukru krystal
  3. 2 citróny
  4. svitek celé skořice
  5. pár hřebíčků
  6. 2 dcl rumu
Instrukce
  1. Ovoce omyjte a nechte okapat. Větší kusy pokrájejte.
  2. V pekáči smíchejte ovoce, cukr, citrón oloupaný a nakrájený na kousky, skořici, hřebíček s rumem.
  3. Předehřejte troubu na 220 °C.
  4. Pekáč dejte do trouby a pečte než ovoce pustí šťávu. Trvá to cca 45 minut. Záleží ale na ovoci, proto raději v průběhu pečení kontrolujte a promíchejte.
  5. Připravte si vyvařené a suché skleničky na plnění. Ještě horkou směs začněte plnit do skleniček. Zavíčkujte. Obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout.
Poznámky
  1. Takto připravený ovocný čaj skladujte v chladu a suchu. Po otevření skladujte v lednici. Na jeden šálek čaje vystačí lžička koncentrované směsi.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
Pečený čaj

Pečený čaj

Pečený čaj

Pečený čaj

  DSC_2671 DSC_2670 DSC_2669 DSC_2668 DSC_2667 DSC_2666
Pečený čaj

Pečený čaj

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>