Selečí krkovička s bylinkovým máslem a bramborovými knedlíčky

Maso | Listopad 21, 2016 | By

Selečí krkovička s bylinkovým máslem a bramborovými knedlíčky

Selečí krkovička s bylinkovým máslem a bramborovými knedlíčky

 

 

Selečí krkovička s bylinkovým máslem a bramborovými knedlíčky
Porce 8
Maso selátek krmených výhradně mateřským mlékem je zdravější a méně tučnou variantou klasického vepřo, knedlo, zelo. Má světlejší barvu, je velmi jemné a voňavé. Když ho doplníte o čerstvé bylinky, můžete si připravit gastro specialitu jako např. ve vyhlášené pražské restauraci s příznačným názvem "Pražské selátko". Určitě se vyplatí tak skvělé maso upravovat pomalým pečením, aby si zachovalo všechny svoje přednosti.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
4 hr
Celkový čas
4 hr 15 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
4 hr
Celkový čas
4 hr 15 min
Ingredience
  1. 2 kg selečí krkovičky s kostí a kůží (prodává Makro)
  2. čerstvé byliny (rozmarýn, tymián, šalvěj)
  3. 120 g másla
  4. sůl,pepř
  5. 2 velké cibule pokrájené na kolečka
  6. 1 fenykl
  7. 100 g anglické slaniny na obložení masa
Na bramborové knedlíčky
  1. 1 kg brambor typu C
  2. 185 g hrubé mouky
  3. 185 g dětské krupičky
  4. 1 vejce a 1 žloutek
  5. sůl
Na kyselé zelí
  1. 1 kg kyselého zelí
  2. 1 šalotka
  3. 1 lžička cukru
  4. 1 lžička drceného kmínu
  5. 1 lžíce hladké mouky
  6. 1 lžička octa
  7. sůl, pepř
  8. olej
Na servírování
  1. 2 červené cibule nakrájené na plátky
  2. 50 g anglické slaniny nakrájené na proužky
  3. olej
Instrukce
  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Smíchejte nasekané byliny s máslem. Maso si pod kůží nařízněte a vytvořte kapsy do kterých zasunete válečky s bylinkovým máslem.
  3. Kůži zlehka pokrájejte a důkladně osolte.
  4. Cibuli a fenykl vyskládejte do pekáče, položte na ně maso a podlijte vodou. Hodinu pečte přiklopené při 180°C, poté teplotu snižte na 160°C a pečte další 2 hodiny. Na poslední hodinu pekáč odklopte a nechte dodělat kůži při 180°C (v závěru můžete použít gril).
  5. Mezitím co se maso peče, uvařte brambory se slupce (cca 25 minut). Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte hrubou mouku, krupičku, vejce, žloutek a prohněťte. Z těsta tvarujte kuličky o velikosti pingpongového míčku. Snažte se, aby byli stejné velikosti. Pokud máte parní troubu, dejte je vařit v páře alespoň na 20 minut nebo podle vlastní zkušenosti. Ve vroucí osolené vodě vařte kolem 5 minut.
  6. Zelí dejte do hrnce, podlijte vodou a nechte na mírném plameni dusit do změknutí.
  7. Na pánvi si připravte osmahnutou šalotku. Zasypte lehce hladkou moukou, osolte, přidejte drcený kmín, cukr, ocet a vmíchejte zpět do zelí.
  8. Nakonec na jiné pánvi osmahněte proužky slaniny a cibule a ozdobte jimi hotové knedlíčky.
Poznámky
  1. Maso je vždy dobré si před pečením dát do pokojové teploty a vkládat do již předehřáté trouby, aby si zachovalo vlastní šťávu. Po upečení ho nechte minimálně 10 minut odpočinou, předtím než ho začnete krájet.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2719 DSC_2718 DSC_2717 DSC_2715 DSC_2714 DSC_2713 DSC_2712 DSC_2711

Selečí krkovička s bylinkovým máslem a bramborovými knedlíčky

Selečí krkovička s bylinkovým máslem a bramborovými knedlíčky

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>