X-mas mini štóly

Pečení | Listopad 22, 2016 | By

X-mas mini štóly

X-mas mini štóly

X-mas mini štóly
Možná vás štoly moc neberou, stejně jako mě. Tomuto receptu ale dejte šanci. Obsahuje stejné ingredience jako klasická štóla, ale výsledek není tak přeslazený. Miništóly jsou také vděčným jedlým dárkem. V pytlíčku vydrží několik dní a nejlépe stejně chutnají odleželé. Tak si provoňte kuchyni a udělejte radost svým kamarádům a známým.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
1 hr
Doba vaření
15 min
Celkový čas
1 hr 15 min
Čas na přípravu
1 hr
Doba vaření
15 min
Celkový čas
1 hr 15 min
Ingredience
  1. 500 g hladké mouky
  2. 3 lžíce třtinového cukru
  3. 1 lžička soli
  4. 1 sáček sušeného droždí
  5. 3 lžičky koření Perník medový KOTÁNYI (bez prášku do pečiva!)
  6. 85 g změklého másla
  7. 200 ml mléka (plus lžíce navíc na potření)
  8. 1 lžička medu
  9. 2 lžíce rumu
  10. 1 vejce (plus 1 vejce na potření)
  11. 2 lžíce oleje
  12. 12 g citronové kůry Dr. Oetker (2 balíčky)
  13. 150 g Billa Backmichung (směs kandované kůry a třešní) prodává Billa
  14. nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  15. nastrouhaná kůra z 1 biopomeranče
  16. 300 g marcipánu Dr. Oetker (2 balení)
Na ozdobu
  1. hrst mandlových lupínků (namočených předem do vody)
  2. moučkový cukr
Instrukce
  1. Prvních 5 surovin smíchejte v míse. Ručně zapracujte máslo.
  2. Mléko, med a rum prohřejte do pokojové teploty (ne více) a vlijte 1 vejce prošlehané s olejem.
  3. Tekutinu vlijte do suché směsi a vmíchejte. Nechte 10 minut odpočinout. Poté těsto prohněťte alespoň pár minut na pomoučeném válu.
  4. Vložte do vymazané mísy, zakryjte a nechte cca 30 minut kynout při pokojové teplotě dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
  5. Na pomoučené ploše vyválejte těsto do velikosti A4. Posypejte citrusovou kůrou, kandovaným ovocem a zabalte. Balíček poté rozválejte do obdélníku o šířce cca 15 cm a délce 70 cm. Doprostřed vložte váleček z marcipánu a zarolujte.
  6. Z rolády krájejte stejnoměrná kolečka. Připravte si 2 plechy s pečícím papírem a kolečka na něj skládejte. Rukou je trochu zploštěte. Nechte pod potravinářskou fólii nakynout dalších 10 minut.
  7. Předehřejte troubu na 200°C. Prošlehejte vejce se lžící mléka a potřete připravená kolečka. Posypte madlemi, které jste si předem namočili do vody, aby se nespálily.
  8. Pečte každý plech cca 15 minut, až budou kolečka zlatavá.
  9. Hotová kolečka potřete směsí 3 lžic cukru moučka a 4 lžiček vody.
  10. Na závěr dostatečně posypte moučkovým cukrem.
Poznámky
  1. Nejlépe chutnají odleželé!
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2734 DSC_2731 DSC_2728 DSC_2726

X-mas mini štóly

X-mas mini štóly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>