Citrusovo-tymiánový punč

Nápoje | Listopad 28, 2016 | By

Citrusovo-tymiánový punč

Citrusovo-tymiánový punč

Citrusovo-tymiánový punč
Porce 8
Vánoce prostě miluji! Hlavně všechny ty vůně, co se linou prostorem. Ráda proto provoním dům citrusovo-tymiánovým punčem. Tento punč je dokonce díky tymiánu léčivý, protože tato bylina působí protizánětlivě a podporuje vykašlávání. Jeho lehce citrónová až pomerančová vůně se dobře snoubí s ostatním kořením.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Ingredience
  1. 2,5 l vody
  2. 4 čajové sáčky English Breakfast
  3. 1 citrón na kolečka
  4. 1 pomeranč nebo 3 mandarinky na kolečka
  5. 1/4 šálku třtinového cukru nebo medu
  6. 1 lžíce hřebíčku
  7. 4 svitky skořice
  8. 12 větviček tymiánu
  9. šťáva z čerstvě vymačkaného citrónu
Pro alkoholickou variantu
  1. 300 ml rumu (výborná je i griotka, která dodá třešňové aroma)
Instrukce
  1. Přiveďte vodu k varu ve větším hrnci. Stáhněte plamen a nechte jen lehce probublávat. Přidejte sáčky čaje, citrónové a pomerančové plátky, cukr, skořici, hřebíček a tymián. Zakryjte a mírně vařte 10 minut. Odstavte z tepla, vyndejte čajové sáčky.
  2. Vmíchejte rum a citronovou šťávu.
  3. Rozlijte do hrnečků a ozdobte větvičkou tymiánu.
Poznámky
  1. Nezapomeňte odstranit z citrusů všechny pecky, aby nápoj nezhořkl. Nejlépe podávat ihned, jinak má citrusová slupka tendenci hořknout.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2774 DSC_2773 DSC_2771

Citrusovo-tymiánový punč

Citrusovo-tymiánový punč

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>