Jarní kuřátka s tyrolským špekem

Maso | Leden 15, 2017 | By

Jarní kuřátka s tyrolským špekem

Jarní kuřátka s tyrolským špekem

Jarní kuřátka s tyrolským špekem
Porce 6
Jarní kuřátka jsou mojí stálicí mezi oblíbenými a snadnými recepty. Tentokrát jsem je připravila s tyrolským špekem. Získaly tak jemně uzenou příchuť. Tohle je jídlo z jednoho pekáče a odpadne vám tak práce s přílohou.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
2 hr
Celkový čas
2 hr 10 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
2 hr
Celkový čas
2 hr 10 min
Ingredience
  1. 3 - 4 jarní kuřátka (každé cca 400 g)
  2. 100 g tyrolského špeku na plátky
  3. svazek čerstvých bylin (tymián, rozmarýn jsou moje oblíbené)
  4. pár stroužků česneku
  5. plátky másla (naplníte pod kůží na prsou, aby se nevysušila)
  6. baby mrkev, cuketa apod.
  7. stonek řapíkatého celeru
  8. malé nové brambory přepůlené
  9. sůl, pepř
  10. 2 dcl vývaru (můj tip: Concentrated Chicken Stock od Marks and Spencer)
Instrukce
  1. Pod kůži na prsou vložte tenké plátky másla. Kuřátka naplňte čertvými bylinami a stroužky česneku. Do pekáče si přepůlte nové malé brambůrky i se slupkou, přidejte zbytek zeleniny. Vložte plněná kuřátka, překryjte plátky tyrolského špeku a podlijte vývarem. Přiklopené pečte na 180 °C hodinu a půl. Na posledních 30 minut odklopte, kuřátka přepůlte a položte zpět kůži nahoru a dodělejte křupavou kůžičku.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_2949 DSC_2948 DSC_2947 DSC_2946 DSC_2944 DSC_2943
Jarní kuřátka s tyrolským špekem

Jarní kuřátka s tyrolským špekem

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>