Perníkové bábovky

Pečení | Leden 31, 2017 | By

Perníkové bábovky

Perníkové bábovky

Perníkové bábovky
Porce 6
Perníková příchuť, která nenechá nikoho chladným.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
25 min
Celkový čas
45 min
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
25 min
Celkový čas
45 min
Ingredience
  1. 180 g medu
  2. 90 g třinového cukru
  3. 180 ml mléka
  4. 100 g prosáté hladké mouky
  5. 1 lžička kypřícího prášku do pečení
  6. 1 lžička kypřícího prášku do perníku
  7. 65 g chlazeného másla na kostičky
  8. 1 vejce
  9. moučkový cukr na posypání
Instrukce
  1. Předehřejte troubu na 180°C. V kastrůlku zahřejte mléko, cukr a med. Med má tendenci se v mléce srážet, ale pro tento recept to nevadí. Nechte vychladnout, až bude směs vlažná, že do ní strčíte prst.
  2. Tentokrát využijte kuchyňský robot se sekacími nástavci pro výrobu drobenky. Vsypte do něj prosátou mouku s kypřícími prášky a přidejte vychlazené máslo. Zapněte a až bude drobenka hotová, začnětě pomalu přilévat medovou směs. Vznikne tekuté těsto. Přidejte vejce a znovu pusťte robot.
  3. Vymažte si 6 báboviček máslem a nalijte do nich těsto.
  4. Pečte cca 25 minut. Těsto bude mít konzistenci perníku, takže bude jako houba. Nepřepečte. Nechte ve formičkách dojít 10 minut a vyklopte. Nakonec pocukrujte.
Poznámky
  1. Lepší je péct tyto bábovky v menších formičkách než v jedné velké, abyste měli jistotu, že střed je stejně propečený jako okraje. Nenechte se zmást, když vyndáte špejli a bude stále trochu vlhká. To je správný okamžik na vyndání z trouby.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3008 DSC_3002 DSC_2997 DSC_2989 DSC_2988 DSC_2987

Perníkové bábovky

Perníkové bábovky

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>