Americké Triple Chocolate Brownies

Americké Triple Chocolate Brownies
2017-03-09 10:48:07

Pokud milujete čokoládové recepty, tak tento bude určitě patřit mezi vaše favority stejně jako u mě. Pravé americké brownies podle originálního receptu. Připravte si velmi kvalitní čokolády. U mě vede vždy osvědčená švýcarská značka Lindt. Momentálně jsou od nich na trhu čokolády na vaření té nejvyšší kvality, které jsem v tomto receptu použila. Zapomeňte tedy na Orion na vaření a rozmazlete se kvalitou!
Čas na přípravu
35 min
Doba vaření
25 min
Celkový čas
1 hr
Ingredience
- 180 g másla (plus na vymazání plechu)
- 180 g hořké čokolády Lindt 70% obsahu kakaa
- 50 g bílé čokolády Lindt 30%
- 50 g mléčné čokolády Lindt 30%
- 80 g hladké mouky
- 40 g kvalitního hořkého kakaa holandského typu
- 3 velká vejce
- 270 g přírodního třinového cukru
Ještě potřebujete
- plech na brownies 20x20 cm s vyjímatelným dnem
- pečící papír
Instrukce
- Připravte si hrnec a misku na vodní lázeň tak, aby se miska nedotýkala vody. Do misky nalámejte pouze hořkou čokoládu, přidejte máslo na kostičky a pomalu zahřívejte tak, až se vše rozpustí. Směs odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Elektrickým šlehačem vyšlehejte z vajec a cukru světlou hmotu. Trvá to cca 5 minut.
- Nyní do vaječné směsi lehce zapracujte čokoládovo-máslovou směs. Lehce ručně promíchávejte dokud se úplně nespojí. Při míchání postupujte něžně, abyste nepřišli o vešlehaný vzduch a směs byla stále načechraná.
- Mouku a kakao prosijte přes síto do mísy, abyste neměli v těstě hrudky. Znovu přes síto prosijte do čokoládovo- vaječné směsi. Mějte trpělivost a postupujte pomalu, dokud nezačne vznikat vlhké a matlavé těsto na brownies.
- Nakonec zapracujte nahrubo nasekané kousky mléčné a bílé čokolády.
- Těsto vlijte do vymazané a pečícím papírem vyložené formy s odnímatelným dnem.
- Dejte péct na cca 25 minut.
- Tentokrát méně je více. Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a těsto se začíná odlepovat od stran. Střed musí být vlhký až tekutý (podle vlastních preferencí). Rozhodně ho nepřepečte!
- Nechte zcela vychladnout.
Poznámky
- Pokud nemáte pekáček s odnímatelným dnem, můžete si pomoci pečícím papírem. Nechte ho dostatečně překukovat přes okraje tak, abyste ho mohli pohodlně vyjmout i s brownies.
- Já používám pekáčet o rozměrech 20 x 20 cm. Určitě by mělo být těsto vyšší, abyste si vychutnali "lepkavý" střed.
- Brownies je velice syté. Na servírování stačí malý kousek doplněný ideálně zmrzlinou a čerstvým ovocem.
- Použijte zajímavý tvar vykrajovátka pro větší efekt.
- Nebojte se, když vám zbyde.
- Brownies si dám do krabičky do lednice, kde mi vydrží 14 dní. Miluji ho totiž nalámané do řeckého jogurtu k snídani.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/








Be the first to comment.