Americké Triple Chocolate Brownies

Dezerty | Březen 9, 2017 | By

Americké Triple Chocolate Brownies

Americké Triple Chocolate Brownies

 
Americké Triple Chocolate Brownies
Pokud milujete čokoládové recepty, tak tento bude určitě patřit mezi vaše favority stejně jako u mě. Pravé americké brownies podle originálního receptu. Připravte si velmi kvalitní čokolády. U mě vede vždy osvědčená švýcarská značka Lindt. Momentálně jsou od nich na trhu čokolády na vaření té nejvyšší kvality, které jsem v tomto receptu použila. Zapomeňte tedy na Orion na vaření a rozmazlete se kvalitou!
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
35 min
Doba vaření
25 min
Celkový čas
1 hr
Čas na přípravu
35 min
Doba vaření
25 min
Celkový čas
1 hr
Ingredience
  1. 180 g másla (plus na vymazání plechu)
  2. 180 g hořké čokolády Lindt 70% obsahu kakaa
  3. 50 g bílé čokolády Lindt 30%
  4. 50 g mléčné čokolády Lindt 30%
  5. 80 g hladké mouky
  6. 40 g kvalitního hořkého kakaa holandského typu
  7. 3 velká vejce
  8. 270 g přírodního třinového cukru
Ještě potřebujete
  1. plech na brownies 20x20 cm s vyjímatelným dnem
  2. pečící papír
Instrukce
  1. Připravte si hrnec a misku na vodní lázeň tak, aby se miska nedotýkala vody. Do misky nalámejte pouze hořkou čokoládu, přidejte máslo na kostičky a pomalu zahřívejte tak, až se vše rozpustí. Směs odstavte a nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  2. Předehřejte si troubu na 180°C.
  3. Elektrickým šlehačem vyšlehejte z vajec a cukru světlou hmotu. Trvá to cca 5 minut.
  4. Nyní do vaječné směsi lehce zapracujte čokoládovo-máslovou směs. Lehce ručně promíchávejte dokud se úplně nespojí. Při míchání postupujte něžně, abyste nepřišli o vešlehaný vzduch a směs byla stále načechraná.
  5. Mouku a kakao prosijte přes síto do mísy, abyste neměli v těstě hrudky. Znovu přes síto prosijte do čokoládovo- vaječné směsi. Mějte trpělivost a postupujte pomalu, dokud nezačne vznikat vlhké a matlavé těsto na brownies.
  6. Nakonec zapracujte nahrubo nasekané kousky mléčné a bílé čokolády.
  7. Těsto vlijte do vymazané a pečícím papírem vyložené formy s odnímatelným dnem.
  8. Dejte péct na cca 25 minut.
  9. Tentokrát méně je více. Hotovo je, když povrch připomíná lesklý papír a těsto se začíná odlepovat od stran. Střed musí být vlhký až tekutý (podle vlastních preferencí). Rozhodně ho nepřepečte!
  10. Nechte zcela vychladnout.
Poznámky
  1. Pokud nemáte pekáček s odnímatelným dnem, můžete si pomoci pečícím papírem. Nechte ho dostatečně překukovat přes okraje tak, abyste ho mohli pohodlně vyjmout i s brownies.
  2. Já používám pekáčet o rozměrech 20 x 20 cm. Určitě by mělo být těsto vyšší, abyste si vychutnali "lepkavý" střed.
  3. Brownies je velice syté. Na servírování stačí malý kousek doplněný ideálně zmrzlinou a čerstvým ovocem.
  4. Použijte zajímavý tvar vykrajovátka pro větší efekt.
  5. Nebojte se, když vám zbyde.
  6. Brownies si dám do krabičky do lednice, kde mi vydrží 14 dní. Miluji ho totiž nalámané do řeckého jogurtu k snídani.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3083 DSC_3082 DSC_3081 DSC_3073 DSC_3072 DSC_3071 DSC_3070 DSC_3068
Americké Triple Chocolate Brownies

Americké Triple Chocolate Brownies

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>