Spaghetti s italskou klobásou Salsiccia

Těstoviny | Březen 9, 2017 | By

Spaghetti s italskou klobásou Salsiccia

Spaghetti s italskou klobásou Salsiccia

Spaghetti s italskou klobásou Salsiccia
Porce 6
Salsiccia je italská syrová klobása, kterou můžete v kuchyni využít na vícero způsobů. Intenzivně kořeněná klobása na gril se vyrábí z nasekaného vepřového masa dle staré toskánské receptury. Já jsem si z ní připravila pikantní sugo na špagety.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
15 min
Celkový čas
25 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
15 min
Celkový čas
25 min
Ingredience
  1. 400 g sušených těstovin typu Spaghetti
  2. 2 klobásky Salsiccia (prodávají prodejny specializované na italské potraviny)
  3. 1 konzerva loupaných rajčat
  4. 1/2 lžičky směsi ostrého koření na těstoviny Mezzanotte (sušené peperoncino, česnek, petržel)
  5. nebo jen špetka sušených drcených feferonek (peperoncino)
  6. 1 lžička cukru krystal
  7. 1/2 lžičky tmavého kakaa holandského typu
  8. 2 stroužky česneku na plátky
  9. 1 šalotka na kostičky
  10. sůl, pepř
  11. olivový olej
  12. petržel na ozdobu
  13. 8 plátků italské slaniny Guanciale (nebo Panchetta)
Instrukce
  1. Přiveďte si ve velkém hrnci k varu osolenou vodu na těstoviny.
  2. Mezitím si na pánvi osmahněte lehce do zlatova česnek a šalotku na olivovém oleji. Vymáčkněte náplň ze dvou klobásek, přidejte směs koření Mezzanotte a lehce orestujte. Přidejte konzervu loupaných rajčat. Osolte, opepřete, přidejte cukr a tmavé kvalitní kakao. Nechte prohřát a spojit chuťe cca 10 minut, než se vám uvaří spaghetti al dente.
  3. Na jiné středně rozehřáté pánvi orestujte do křupava nakrájenou slaninu, poté vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk na kuchyňském papíru.
  4. Hotové spaghetti slijte a lehce zakápněte olivovým olejem, aby se neslepily.
  5. Servírujte ozdobené čerstvou petrželkou, křupavým Guanciale a mletým pepřem.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3065 DSC_3064 DSC_3061

Spaghetti s italskou klobásou Salsiccia

Spaghetti s italskou klobásou Salsiccia

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>