Krevety a plněné kalamáry BBQ style

Krevety a plněné kalamáry BBQ style

Krevety a plněné kalamáry BBQ style

Krevety a plněné kalamáry BBQ style
Mořské plody jsou u nás vždy oblíbené a tak nesmí chybět ani u grilování. Je to snadný a rychlý recept, kterým určitě nečekaně oslníte.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
25 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
25 min
Ingredience
  1. 250 g čerstvých krevet velikost 30/40 cm (prodává Makro)
  2. 4 malé čerstvé kalamáry (prodává Makro)
  3. 1 malá červená feferonka zbavená semínek
Náplň do kalamár
  1. 3 lžíce strouhanky
  2. 1 lžíce pesta (zelená omáčka, jejíž hlavní sloužkou je bazalka, piniové oříšky, parmazán atd. )
  3. nebo si sami přidejte: strouhaný parmazán, olivový olej, lisovaný česnek, petrželku apod.
  4. olivový olej na zakápnutí
  5. byliny (tymián, rozmarýn apod.)
  6. citrón na zakápnutí
Instrukce
  1. Předpokladem úspěchu je koupit čerstvé (nemražené) mořské plody. Čerstvost je zárukou, že nebudou po tepelné úpravě gumové.
  2. Kalamáry dobře umyjte pod tekoucí vodou. V těle kalamár je kost a vnitřnosti. Obojí musíme odstranit. Tělo kalamár budeme plnit a proto ho necháme vcelku. Hlavu a chapadla odřízneme a necháme si jen chapadla.
  3. Tělo kalamár naplníme směsí strouhanky a pesta.
  4. Na grilovací tácek rozložíme krevety (nejlépe předem oloupané - necháme jen ocásek pro větší efekt), přidáme naplněné kalamáry a jejich chapadla. Pokud vám zbyla náplň, můžete jí lehce posypat krevety. Zakápněte olivovým olejem, citrónem a přidejte nakrájenou feferonku.
  5. Že je vše správně ugrilované poznáte podle toho, že krevety změní barvu ze šedivé na červenou.
  6. Podávejte s rozpečenou bagetou, olivovým olejem a citrónem.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3134 DSC_3133 DSC_3131

Krevety a plněné kalamáry BBQ style

Krevety a plněné kalamáry BBQ style

Krevety a plněné kalamáry BBQ style

Krevety a plněné kalamáry BBQ style

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>