Sorbet z cukrového melounu

Zmrzlina | Duben 4, 2017 | By

Sorbet z cukrového melounu

Sorbet z cukrového melounu

 
Sorbet z cukrového melounu
Melouny tvoří především voda a to až z 95%. Není to ovšem ledajaká voda. Tato je tzv. živá, protože je v přímém kontaktu s protoplazmou rostlinných buněk a jež prošla tisíci, i více chemických reakcí. To vysvětluje, proč nic nepomáhá ledvinám více než šťáva z melounu. Udělejte si nutričně nabitý sorbet z jediného melounu, který dokáže pokrýt např. denní dávku železa u dospělého.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
7 hr
Celkový čas
7 hr 15 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
7 hr
Celkový čas
7 hr 15 min
Ingredience
  1. 1 čerstvý a dostatečně zralý cukrový meloun
  2. 1 lžíce medu (nebo podle sladkosti melounu přidejte)
  3. 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  4. 1/4 šálku vody
Ještě potřebuje
  1. výkonný mixér, který zvládne rozmixovat např. kostky ledu
Instrukce
  1. Dužinu bez pecek a slupky nakrájejte na kostičky a dejte v jedné vrstvě zmrazit do mrazáku na 4 - 6 hodin.
  2. Připravte si výkonný mixér, který zvládne např. kostky ledu, a dejte do něj zmrzlé kostky melounu, citronovou šťávu, med a vodu. Rozmixujte do hladké hmoty a přendejte do uzavíratelné krabičky. Znovu vložte do mrazáku na další hodinu.
  3. Poté servírujte.
Poznámky
  1. Můžete použít váš oblíbený žlutý, oranžový nebo zelený meloun. Záleží na vašich preferencích. Med přidávejte v závislosti na zralosti a cukernatosti melounu.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3153 DSC_3150 DSC_3145
Sorbet z cukrového melouna

Sorbet z cukrového melounu

Comments

  1. Leave a Reply

    Frigomat
    Červen 21, 2017

    chladivý sorbet je letní klasika – neurazí a příjemně osvěží – do parných letních dnů naprosto ideální.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>