Sorbet z cukrového melounu

Sorbet z cukrového melounu
2017-04-04 16:16:35

Melouny tvoří především voda a to až z 95%. Není to ovšem ledajaká voda. Tato je tzv. živá, protože je v přímém kontaktu s protoplazmou rostlinných buněk a jež prošla tisíci, i více chemických reakcí. To vysvětluje, proč nic nepomáhá ledvinám více než šťáva z melounu. Udělejte si nutričně nabitý sorbet z jediného melounu, který dokáže pokrýt např. denní dávku železa u dospělého.
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
7 hr
Celkový čas
7 hr 15 min
Ingredience
- 1 čerstvý a dostatečně zralý cukrový meloun
- 1 lžíce medu (nebo podle sladkosti melounu přidejte)
- 1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 1/4 šálku vody
Ještě potřebuje
- výkonný mixér, který zvládne rozmixovat např. kostky ledu
Instrukce
- Dužinu bez pecek a slupky nakrájejte na kostičky a dejte v jedné vrstvě zmrazit do mrazáku na 4 - 6 hodin.
- Připravte si výkonný mixér, který zvládne např. kostky ledu, a dejte do něj zmrzlé kostky melounu, citronovou šťávu, med a vodu. Rozmixujte do hladké hmoty a přendejte do uzavíratelné krabičky. Znovu vložte do mrazáku na další hodinu.
- Poté servírujte.
Poznámky
- Můžete použít váš oblíbený žlutý, oranžový nebo zelený meloun. Záleží na vašich preferencích. Med přidávejte v závislosti na zralosti a cukernatosti melounu.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/



Frigomat
Červen 21, 2017
chladivý sorbet je letní klasika – neurazí a příjemně osvěží – do parných letních dnů naprosto ideální.