Čokoládové Brownie Cookies

Dezerty, Pečení | Duben 6, 2017 | By

Čokoládové Brownie Cookies

Čokoládové Brownie Cookies

 
Čokoládové Brownie Cookies
Porce 33
Tento recept jsem si přivezla z jeho domoviny - USA. Dekadentní sušenky bez mouky. Ano, je to možné a budou na nich závislí i ti, kteří nedrží bezlepkovou dietu. Prostě si jen představte, že kdyby spolu měli lepkavé brownie a křupavé cookies dítě, muselo by vypadat nějak takhle. Bez glutenu! S pravými nepraženými kakaovými boby, což je módní super potravina moderní doby. Staří Inkové jí přezdívali "strava pro bohy". Je to nejlepší přirozené antidepresivum, a to díky dopaminu a serotoninu, které příznivě ovlivňují i vaši náladu. Nejvíce účinných látek je uchováno v celých nebo nahrubo rozdrcených nepražených kakaových bobech, které najdete v obchodech se zdravou výživou. Kakaové boby můžete jíst i samotné pro rychlé dodání energie a na podporu koncentrace.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Celkový čas
30 min
Čas na přípravu
20 min
Celkový čas
30 min
Ingredience
  1. 3 šálky moučkového cukru (1 šálek - cup = objem 250 ml)
  2. 3/4 šálku neslazeného kvalitního kakaového prášku
  3. 1 čajová lžička soli
  4. 2 bílky z velkých vajec
  5. 1 celé velké vejce
  6. 100 g čokolávých chipsů nebo nasekané kvalitní hořké čokolády 70% Lindt
  7. 3 lžíce kakaových nepražených bobů (najdete v regálech se zdravou výživou tzv. RAW CACAO NIBS), ale nemusí být
Instrukce
  1. Předehřejte si troubu na 175°C.
  2. V mixéru vyšlehejte do pěnové hmoty moučkový cukr, kakaový prášek, sůl, bílky a celé vejce. Těsto by mělo být hladké, bez hrudek. Trvá to cca 5 minut. Poté vmíchejte kousky čokolády a nahrubo nasekané nepražené kakaové boby.
  3. Na plech s pečícím papírem dejte pomocí čajové lžičky menší "bobečky" a nechte mezi nimi dostatečný prostor.
  4. Pečte pod stálým dohledem cca 10 - 13 minut, dokud nezačnou praskat na povrchu. Nemusí být nutně propečené, žádoucí je jemně lepkavý střed podobně jako u "brownies".
  5. V uzavíratelné nádobě vydrží několik dní.
Poznámky
  1. Tipy: 1. Těsto na cookies musí být důkladně promíchané, bez hrudek.
  2. 2. Nejlepší je použít mixér, aby vmíchal do těsta vzduch, vznikne tak nadýchaná směs.
  3. 3. Nevynechávejte sůl, i když jde o sladkost.
  4. 4. Pokud dáte těsto alespoň na 20 minut do lednice, bude se lépe formovat a nebude se na plechu roztékat.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3173 DSC_3169 DSC_3165
Čokoládové Brownie Cookies

Čokoládové Brownie Cookies

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>