Čokoládové Brownie Cookies

Čokoládové Brownie Cookies
2017-04-06 19:17:12

Porce 33
Tento recept jsem si přivezla z jeho domoviny - USA. Dekadentní sušenky bez mouky. Ano, je to možné a budou na nich závislí i ti, kteří nedrží bezlepkovou dietu. Prostě si jen představte, že kdyby spolu měli lepkavé brownie a křupavé cookies dítě, muselo by vypadat nějak takhle.
Bez glutenu!
S pravými nepraženými kakaovými boby, což je módní super potravina moderní doby. Staří Inkové jí přezdívali "strava pro bohy". Je to nejlepší přirozené antidepresivum, a to díky dopaminu a serotoninu, které příznivě ovlivňují i vaši náladu.
Nejvíce účinných látek je uchováno v celých nebo nahrubo rozdrcených nepražených kakaových bobech, které najdete v obchodech se zdravou výživou.
Kakaové boby můžete jíst i samotné pro rychlé dodání energie a na podporu koncentrace.
Čas na přípravu
20 min
Celkový čas
30 min
Ingredience
- 3 šálky moučkového cukru (1 šálek - cup = objem 250 ml)
- 3/4 šálku neslazeného kvalitního kakaového prášku
- 1 čajová lžička soli
- 2 bílky z velkých vajec
- 1 celé velké vejce
- 100 g čokolávých chipsů nebo nasekané kvalitní hořké čokolády 70% Lindt
- 3 lžíce kakaových nepražených bobů (najdete v regálech se zdravou výživou tzv. RAW CACAO NIBS), ale nemusí být
Instrukce
- Předehřejte si troubu na 175°C.
- V mixéru vyšlehejte do pěnové hmoty moučkový cukr, kakaový prášek, sůl, bílky a celé vejce. Těsto by mělo být hladké, bez hrudek. Trvá to cca 5 minut. Poté vmíchejte kousky čokolády a nahrubo nasekané nepražené kakaové boby.
- Na plech s pečícím papírem dejte pomocí čajové lžičky menší "bobečky" a nechte mezi nimi dostatečný prostor.
- Pečte pod stálým dohledem cca 10 - 13 minut, dokud nezačnou praskat na povrchu. Nemusí být nutně propečené, žádoucí je jemně lepkavý střed podobně jako u "brownies".
- V uzavíratelné nádobě vydrží několik dní.
Poznámky
- Tipy: 1. Těsto na cookies musí být důkladně promíchané, bez hrudek.
- 2. Nejlepší je použít mixér, aby vmíchal do těsta vzduch, vznikne tak nadýchaná směs.
- 3. Nevynechávejte sůl, i když jde o sladkost.
- 4. Pokud dáte těsto alespoň na 20 minut do lednice, bude se lépe formovat a nebude se na plechu roztékat.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/



Be the first to comment.