Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem

Uncategorized | Červen 6, 2017 | By

Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem

Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem

 
Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem
Porce 2
Tohle je moje stálice v období chřestu. Křupavý chléb a na něm opečená panchetta s chřestem, na který vytéká žloutek ze zastřeného vejce. To vše zakápnuté olivovým olejem. Prostě svačinka, kterou nikdo nepohrdne.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
3 min
Celkový čas
8 min
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
3 min
Celkový čas
8 min
Ingredience
  1. 2 vejce nejvyšší kvality (pokojové teploty)
  2. 4 plátky pachetty (druh italské slaniny)
  3. 200 g chřestu (nejlépe baby chřestu, který se lépe kouše na chlebu)
  4. 2 opečené plátky dobrého chleba
  5. trs cherry rajčátek
  6. sůl, pepř
  7. olivový olej
Instrukce
  1. Roztopte si troubu na gril a připravte si plech s pečícím papírem. Cherry rajčátka překrojte a rozkrojenou stranou nahoru vyskládejte na plech. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Přidejte plátky panchetty a dejte pod gril zapéct na pár minut, až bude panchetta křupavá.
  2. Mezitím si připravte široký hrnec s vařící osolenou vodou a vejce pokojové teploty. Stáhněte var vody tak, aby jen lehce perlila. Připravte si menší misku a vyklepněte do ní vždy po jednom vejci. Roztočte vodu v hnci a do vodního víru pomocí misky vysypte vejce. Tak okamžitě pokračujte s dalším. Stopněte přesně 3 minuty. Pak pomocí děrované naběračky vyndejte a nechte okapat.
  3. Ve vroucí osolené vodě pak lehce 3 minuty povařte i chřest.
  4. Servírujte na bruschette (italsky "topinka") lehce potřené máslem a ozdobené chřestem, pečenými rajčaty, panchettou a zastřeným vejcem. Pár pečených cherry rajčat rozetřete také na topinku. Vše na závěř opepřete, osolte a zakápněte olivovým olejem.
Můj tip
  1. Jak na zastřené vejce?
  2. 1. Potřebujete vejce čerstvá a té nejvyšší kvality.
  3. 2. Pokojové teploty (jinak přidejte půl minuty při vaření navíc)
  4. 3. Široký hrnec, ve kterém se voda dobře roztočí do vodního víru.
  5. 4. Voda v hrnci musí jen lehce pobublávat tzv. perlit.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3217 DSC_3215 DSC_3214
Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem

Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>