Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem

Bruschetta s chřestem a zastřeným vejcem
2017-06-06 18:31:37

Porce 2
Tohle je moje stálice v období chřestu. Křupavý chléb a na něm opečená panchetta s chřestem, na který vytéká žloutek ze zastřeného vejce. To vše zakápnuté olivovým olejem. Prostě svačinka, kterou nikdo nepohrdne.
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
3 min
Celkový čas
8 min
Ingredience
- 2 vejce nejvyšší kvality (pokojové teploty)
- 4 plátky pachetty (druh italské slaniny)
- 200 g chřestu (nejlépe baby chřestu, který se lépe kouše na chlebu)
- 2 opečené plátky dobrého chleba
- trs cherry rajčátek
- sůl, pepř
- olivový olej
Instrukce
- Roztopte si troubu na gril a připravte si plech s pečícím papírem. Cherry rajčátka překrojte a rozkrojenou stranou nahoru vyskládejte na plech. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Přidejte plátky panchetty a dejte pod gril zapéct na pár minut, až bude panchetta křupavá.
- Mezitím si připravte široký hrnec s vařící osolenou vodou a vejce pokojové teploty. Stáhněte var vody tak, aby jen lehce perlila. Připravte si menší misku a vyklepněte do ní vždy po jednom vejci. Roztočte vodu v hnci a do vodního víru pomocí misky vysypte vejce. Tak okamžitě pokračujte s dalším. Stopněte přesně 3 minuty. Pak pomocí děrované naběračky vyndejte a nechte okapat.
- Ve vroucí osolené vodě pak lehce 3 minuty povařte i chřest.
- Servírujte na bruschette (italsky "topinka") lehce potřené máslem a ozdobené chřestem, pečenými rajčaty, panchettou a zastřeným vejcem. Pár pečených cherry rajčat rozetřete také na topinku. Vše na závěř opepřete, osolte a zakápněte olivovým olejem.
Můj tip
- Jak na zastřené vejce?
- 1. Potřebujete vejce čerstvá a té nejvyšší kvality.
- 2. Pokojové teploty (jinak přidejte půl minuty při vaření navíc)
- 3. Široký hrnec, ve kterém se voda dobře roztočí do vodního víru.
- 4. Voda v hrnci musí jen lehce pobublávat tzv. perlit.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/

Be the first to comment.