Prosciutto bruschetta

Prosciutto bruschetta
2017-07-30 19:54:02

Bruschettu (čti brusketa) miluji na mnoho způsobů. Celé léto jí servíruji k bílým vínům nebo si jí dám v parném dni k obědu. Nikdy nezklame. Klasiku můžete vylepšit podle momentální chuti, ale základem vždy zůstavají čerstvá rajčata, bazalka, olivový olej, sůl a pepř. Já jsem si jí tentokrát ozdobila ještě sušenou vepřovou šunkou prosciutto.
Čas na přípravu
5 min
Celkový čas
5 min
Ingredience
- bílý chléb italského typu
- cherry rajčata nasekaná nadrobno
- hrst čerstvé bazalky
- sůl, pepř
- olivový olej
- tenké plátky prosciutta
Instrukce
- Chléb opečeme v troubě pod grilem nebo v toastovači. Poklademe plátky prosciutta. Dáme vrstvu nasekaných cherry rajčat, osolíme, opepříme. Odzdobíme nasekanou bazalkou a zakápneme olivovým olejem těsně před podáváním.
Poznámky
- Nejvhodnější je bílé pečivo den staré.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/




Be the first to comment.