Míša dort

Míša dort
2017-10-31 12:38:44

Klasika, kterou většina z vás dělá na plech. Zkuste jí někdy dát nový háv a připravit Míša řezy jako dort. Určitě mnohé překvapíte. A navíc tvarohu, kakau a čokoládě se prostě nedá odolat.
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
50 min
Kakaový korpus
- 2 žloutky
- 2 bílky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 Hery máslová příchuť (rozpuštěné)
- prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 necelý hrnek mléka
- 2 vrchovaté lžíce kakaa holandského typu
Tvarohový krém
- 500 g tvarohu (nejlépe balený v kostce)
- 100 ml smetany ke šlehání
- 250g másla změklého na pokojovou teplotu (jinak budou v krému hrudky!)
- 150 g cukru moučka
Čokoládová poleva
- 100 g kvalitní hořké čokolády 70%
- 100 ml smetany
Ještě potřebujete
- dortovou formu o průměru 26 cm
- pečící papír
Instrukce
- Nejprve si vyndejte máslo z lednice, aby dostatečně změklo. Předehřejte troubu na 170°C.
- Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny (cca 5 minut). Přidejte rozpuštěnou Heru a mléko. Připravte si směs mouky, prášku do pečiva a kakaa. Tuto sypkou směs přes síto přidejte k tekuté směsi.
- Bílky ušlehejte do tuha a opatrně vmíchejte do těsta.
- Vyložte si pečící formu papírem a těsto v ní upečte při 170°C 20 minut. Nechte zcela vychladnout.
- Tvaroh ušleháme s cukrem, smetanou a změklým máslem do hladkého krému.
- Přeřízneme si upečený korpus a polovinu krému dáme mezi dva korpusy. Zbytek uhladíme na povrchu.
- Připravíme si čokoládovou polevu. V rendlíku na mírném ohni necháme spojit čokoládu se smetanou. Mírně zchladlou směsí přelijeme připravený dort. Necháme zchladnout a ztuhnout nejlépe přes noc.
Tip
- Až vyklopíte zchladlý korpus, vyložte si pečící formu potravinovou fólií. Hotový dort se pak bude vytahovat pohodlněji.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/

Be the first to comment.