Sněhové pusinky ke kávě

Pečení | Listopad 25, 2017 | By

Sněhové pusinky ke kávě

Sněhové pusinky ke kávě

Sněhové pusinky ke kávě
Pokud vám občas přebývají bílky, tak tohle je elegantní dezert ke kávě, kde je můžete uplatnit.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
25 min
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
25 min
Ingredience
  1. 4 bílky (100 g)
  2. 200 g krupicového cukru
  3. 100 g moučkového cukru
Ještě budete potřebovat
  1. nádoby na vodní lázeň
  2. pečící papír
  3. cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Instrukce
  1. Bílky s polovinou krupicového cukru šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Odstavíme a přidáme zbylý krupicový cukr. Hmotu vyšleháme na pevný sníh. Nakonec vmícháme prosátý moučkový cukr.
  2. Cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé špičky o průměru 1 cm.
  3. Pečeme při teplotě 120°C cca 20 minut. Potom troubu vypneme, neotevíráme a sněhové pusinky v ní necháme sušit, dokud trouba úplně nevychladne. Klidně i přes noc.
Poznámky
  1. Hotové pusinky vkládejte do kávy místo cukru stejně tak, jak to milují v Itálii.
  2. Skladujte v uzavřené nádobě na suchém a chladném místě i několik měsíců.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_3252 DSC_3249 DSC_3247 DSC_3233 DSC_3223 DSC_3222
Sněhové pusinky ke kávě

Sněhové pusinky ke kávě

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>