Sněhové pusinky ke kávě

Sněhové pusinky ke kávě
2017-11-25 16:58:37

Pokud vám občas přebývají bílky, tak tohle je elegantní dezert ke kávě, kde je můžete uplatnit.
Čas na přípravu
5 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
25 min
Ingredience
- 4 bílky (100 g)
- 200 g krupicového cukru
- 100 g moučkového cukru
Ještě budete potřebovat
- nádoby na vodní lázeň
- pečící papír
- cukrářský sáček s řezanou trubičkou
Instrukce
- Bílky s polovinou krupicového cukru šleháme v horké vodní lázni asi 5 minut. Odstavíme a přidáme zbylý krupicový cukr. Hmotu vyšleháme na pevný sníh. Nakonec vmícháme prosátý moučkový cukr.
- Cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou nastříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé špičky o průměru 1 cm.
- Pečeme při teplotě 120°C cca 20 minut. Potom troubu vypneme, neotevíráme a sněhové pusinky v ní necháme sušit, dokud trouba úplně nevychladne. Klidně i přes noc.
Poznámky
- Hotové pusinky vkládejte do kávy místo cukru stejně tak, jak to milují v Itálii.
- Skladujte v uzavřené nádobě na suchém a chladném místě i několik měsíců.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/


Be the first to comment.