Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)

Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)

Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)
2018-02-22 16:13:27

Porce 30
Americký hit, který nezklame ani v Čechách. Jestli jste sušenkoví začátečníci, tak tohle je přesně ten recept na skvělý začátek. Jednoduché, rychlé a chutné. Sušenky vydrží vláčné při správném uskladnění týdny. Krásně křupou a následně se rozplynou na jazyku. Co víc si přát.
Čas na přípravu
2 hr
Doba vaření
12 min
Celkový čas
2 hr 12 min
Ingredience
- 230 g másla pokojové teploty
- 200 g cukru krystal
- 150 g třtinového cukru
- 2 velká vejce pokojové teploty
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 250 g arašídového krémového másla (creamy peanut butter prodává např. Marks and Spencer)
- 390 g hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky soli
- cukr krystal na obalení sušenek (není nutné)
Instrukce
- Připravte si mixér. Vyšlehejte změklé máslo a oba cukry na středním stupni do hladké hmoty. Přidejte vejce a šlehejte na vyšší výkon další minutu. Nezapomínejte stěrkou stírat hrany mísy, aby bylo vše dokonale hladké. Přidejte vanilkový extrakt a arašídové máslo. Mixujte na nejvyšší výkon dokud nevznikne hladká hmota.
- Ve vedlejší míse si smíchejte mouku, jedlou sodu, pečící prášek a sůl. Přidejte ke směsi z arašídového másla a míchejte na nízký stupeň dohladka. Těsto bude hutné a lepkavé. Zakryjte těsto potravinovou fólií a nechte odležet v lednici nejméně 3 hodiny (ale vydrží tam i 2 dny).
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Připravte si pečící plechy a papír.
- Vyndejte těsto z lednice těsně před pečením a tvarujte z něj kuličky o průměru 2 cm. Kuličky zmáčkněte vidličkou, tak abyste vytvořili čtvercový vzor. Rozložte na plech a nechte mezi nimi dostatečný prostor (cca 9 sušenek na plech).
- Pečte 11 minut nebo dokud nezačnou lehce zlátnout na okrajích. Nechte ještě 5 minut zcela vychladnout a pak přemístěte na tác.
- Sušenky vydrží v uzavíratelné nádobě při pokojové teplotě týden. Těsto se dá zmrazit až na 3 měsíce. Upečte ještě zmrzlé sušenky o pár minut déle. Není nutné těsto rozmrazovat.
Poznámky
- Máslo musí být pokojové teploty, ne rozpuštěné. Vyndejte ho z lednice zhruba 1 hodinu před začátkem pečení. To samé platí i o vejcích. Užitečné pravidlo: vždy používejte vajíčka pokojové teploty, když používáte máslo pokojové teploty.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/







Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)
Be the first to comment.