Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)

Pečení | Únor 22, 2018 | By

Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)

Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)

Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)
Porce 30
Americký hit, který nezklame ani v Čechách. Jestli jste sušenkoví začátečníci, tak tohle je přesně ten recept na skvělý začátek. Jednoduché, rychlé a chutné. Sušenky vydrží vláčné při správném uskladnění týdny. Krásně křupou a následně se rozplynou na jazyku. Co víc si přát.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
2 hr
Doba vaření
12 min
Celkový čas
2 hr 12 min
Čas na přípravu
2 hr
Doba vaření
12 min
Celkový čas
2 hr 12 min
Ingredience
  1. 230 g másla pokojové teploty
  2. 200 g cukru krystal
  3. 150 g třtinového cukru
  4. 2 velká vejce pokojové teploty
  5. 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
  6. 250 g arašídového krémového másla (creamy peanut butter prodává např. Marks and Spencer)
  7. 390 g hladké mouky
  8. 1 čajová lžička jedlé sody
  9. 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
  10. 1/2 čajové lžičky soli
  11. cukr krystal na obalení sušenek (není nutné)
Instrukce
  1. Připravte si mixér. Vyšlehejte změklé máslo a oba cukry na středním stupni do hladké hmoty. Přidejte vejce a šlehejte na vyšší výkon další minutu. Nezapomínejte stěrkou stírat hrany mísy, aby bylo vše dokonale hladké. Přidejte vanilkový extrakt a arašídové máslo. Mixujte na nejvyšší výkon dokud nevznikne hladká hmota.
  2. Ve vedlejší míse si smíchejte mouku, jedlou sodu, pečící prášek a sůl. Přidejte ke směsi z arašídového másla a míchejte na nízký stupeň dohladka. Těsto bude hutné a lepkavé. Zakryjte těsto potravinovou fólií a nechte odležet v lednici nejméně 3 hodiny (ale vydrží tam i 2 dny).
  3. Předehřejte troubu na 175°C.
  4. Připravte si pečící plechy a papír.
  5. Vyndejte těsto z lednice těsně před pečením a tvarujte z něj kuličky o průměru 2 cm. Kuličky zmáčkněte vidličkou, tak abyste vytvořili čtvercový vzor. Rozložte na plech a nechte mezi nimi dostatečný prostor (cca 9 sušenek na plech).
  6. Pečte 11 minut nebo dokud nezačnou lehce zlátnout na okrajích. Nechte ještě 5 minut zcela vychladnout a pak přemístěte na tác.
  7. Sušenky vydrží v uzavíratelné nádobě při pokojové teplotě týden. Těsto se dá zmrazit až na 3 měsíce. Upečte ještě zmrzlé sušenky o pár minut déle. Není nutné těsto rozmrazovat.
Poznámky
  1. Máslo musí být pokojové teploty, ne rozpuštěné. Vyndejte ho z lednice zhruba 1 hodinu před začátkem pečení. To samé platí i o vejcích. Užitečné pravidlo: vždy používejte vajíčka pokojové teploty, když používáte máslo pokojové teploty.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)

Arašídové sušenky (Peanutbutter cookies)

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>