Nutella Panna Cotta

Dezerty | Červen 18, 2018 | By

Nutella Panna Cotta

Nutella Panna Cotta

Nutella Panna Cotta
Porce 13
Varianta na italskou klasiku mezi dezerty. Nejen, že skvěle vypadá, ona tak i chutná. Jednoduchá záležitost pro úplné začátečníky. Připravte si 13 kalíšků o objemu 200 ml a trpělivost.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
30 min
Čas na přípravu
30 min
Smetanová část
  1. 3 plátky želatiny (dopředu namočit na cca 10 minut)
  2. 500 ml smetany ke šlehání (nejlépe Jihočeská smetana od Madety)
  3. 3 lžíce cukru krupice
Nutella část
  1. 3 plátky želatiny (dopředu namočené na cca 10 minut)
  2. 250 ml Nutella
  3. 500 ml smetany
Ještě potřebujete
  1. 13 plastových kalíšků o objemu 200 ml (prodává např. Makro)
  2. 13 plátků čokolády na ozdobu (nejlépe od Lindt)
Smetanová část
  1. První den připravte přes noc jednu část Panna Cotty. Můžete začít jakou chcete. Namočte si želatinu dle návodu. Smetanu zahřejte, ale nevařte, na cca 80°C. Nechte v ní rozpustit cukr a za stálého míchání přidejte želatinu. Stále míchejte, aby se želatina rozpustila. Nechte lehce zchladnout a plňte nádobky do poloviny smetanovou směsí. Zajistěte a nechte nakloněné přes noc ztuhnout v lednici.
Nutella Panna Cotta
  1. Druhý den si připravte želatinu dle návodu. Ohřejte smetanu a dobře vmíchejte Nutellu. Nakonec za stálého míchání přidejte želatinu. Míchejte do úplného rozpuštění. Nechte směs zchladnout a občas zamíchejte, aby nevznikl škraloup.
  2. Připravte si již ztuhlou Panna Cottu. Opět nakloňte mističky a plňte Nutella směsí. Nechte naklopené ztuhnout přes noc v lednici.
  3. Nakonec ozdobte plátkem čokolády.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
Nutella Panna Cotta

Nutella Panna Cotta

                                 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>