Nutella Panna Cotta

Nutella Panna Cotta

Nutella Panna Cotta
2018-06-18 16:44:35

Porce 13
Varianta na italskou klasiku mezi dezerty. Nejen, že skvěle vypadá, ona tak i chutná. Jednoduchá záležitost pro úplné začátečníky. Připravte si 13 kalíšků o objemu 200 ml a trpělivost.
Čas na přípravu
30 min
Smetanová část
- 3 plátky želatiny (dopředu namočit na cca 10 minut)
- 500 ml smetany ke šlehání (nejlépe Jihočeská smetana od Madety)
- 3 lžíce cukru krupice
Nutella část
- 3 plátky želatiny (dopředu namočené na cca 10 minut)
- 250 ml Nutella
- 500 ml smetany
Ještě potřebujete
- 13 plastových kalíšků o objemu 200 ml (prodává např. Makro)
- 13 plátků čokolády na ozdobu (nejlépe od Lindt)
Smetanová část
- První den připravte přes noc jednu část Panna Cotty. Můžete začít jakou chcete. Namočte si želatinu dle návodu. Smetanu zahřejte, ale nevařte, na cca 80°C. Nechte v ní rozpustit cukr a za stálého míchání přidejte želatinu. Stále míchejte, aby se želatina rozpustila. Nechte lehce zchladnout a plňte nádobky do poloviny smetanovou směsí. Zajistěte a nechte nakloněné přes noc ztuhnout v lednici.
Nutella Panna Cotta
- Druhý den si připravte želatinu dle návodu. Ohřejte smetanu a dobře vmíchejte Nutellu. Nakonec za stálého míchání přidejte želatinu. Míchejte do úplného rozpuštění. Nechte směs zchladnout a občas zamíchejte, aby nevznikl škraloup.
- Připravte si již ztuhlou Panna Cottu. Opět nakloňte mističky a plňte Nutella směsí. Nechte naklopené ztuhnout přes noc v lednici.
- Nakonec ozdobte plátkem čokolády.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/








Nutella Panna Cotta
Be the first to comment.