Carbonara ala Caraffini

Penne Carbonara

Těstoviny | Prosinec 24, 2015 | By

Penne Carbonara
Tohle jídlo je prostě skvělé. Jednou asi tak v roce 2003 jsem seděl po otravném jednání sám v restauraci Caraffini na Lower Sloan Street v Londýně a objednával si k večeři své oblíbené těstoviny Carbonara. Přišel ke mě majitel restaurace a po krátké diskusi, kdy mě považoval za ruského přistěhovalce do Chealsea, se mi revanšoval rodinným receptem na tyto skvělé těstoviny. Tak tady ho máte.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
40 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
40 min
Ingredience
  1. Italské Penne dle chuti (500 g). Já používám ty od De Cecco.
  2. Uzená pancetta (200 g)
  3. Parmazán (100 g)
  4. Sůl, čerstvě mletý pepř, česnek, olivový olej
  5. 1 vejce
Instrukce
  1. Těstoviny vaříme Al dente. Během toho kdy se těstoviny vaří, osmahneme na pánvi pancettu nakrájenou na nudličky. Smažíme podle chuti ve vlastním výpeku. Někdo to má rád křupavé. Nastrouháme parmazán (může být i tvrdé pecorino) a smícháme s jedním žloutkem (trochu bílku vůbec nevadí).
  2. Když je pancetta osmahlá, rozhrneme ji a doprostřed nalijeme olivový olej (asi jednu polévkovou lžíci). Na oleji osmahneme česnek nakrájený na tlustší plátky.
  3. Těstoviny slijeme (trochu zbylé vody vůbec nevadí) a promícháme s připraveným žloutkem a sýrem.
  4. Vmícháme do pánve s pancettou a podáváme.
Poznámky
  1. Fajnšmekři si těstoviny posypávají drceným peperoncinem.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>