Vajíčková pomazánka

Pomazánky | Únor 10, 2016 | By

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

   
Vajíčková pomazánka
Klasická pomazánka. Ozdobte řeřichou a všichni si smlsnou.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Ingredience
  1. 4 vejce uvařená na tvrdo (10 minut)
  2. 250 ml zakysané smetany
  3. 1 sýr typu Lučina
  4. 1 - 2 lžičky plnotučné hořčice
  5. 1 plátek másla
  6. 100 g nastrouhané cihly
  7. 1 jarní cibulka nebo šalotka
  8. sůl, pepř
  9. pažitka na ozdobu
Instrukce
  1. Vejce vařte 10 minut. Mezitím si připravte krémový základ: smetana,Lučina, máslo, cihla, hořčice. Vmíchejte jarní cibulku nasekanou na drobno.
  2. Na závěr opatrně vmíchejte vejce, která jste promáčkli přes strunové síto a vznikly vám úhledné kostičky.
  3. Osolte, opepřete dle chuti.
Poznámky
  1. Podávejte na čerstvém chlebu, ozdobené pažitkou nebo řeřichou.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
recept na domácí chléb kmínový zde
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

DSC_9860 DSC_9861 DSC_9864 DSC_9863 DSC_9869
Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>