Řízky z candáta se šťouchanými bramborami

Řízky z candáta se šťouchanými bramborami

Řízky z candáta se šťouchanými bramborami

Řízky z candáta se šťouchanými bramborami
Není lepší ryby v českých vodách než candát. Pokud se vám poštěstí získat rybu čerstvě ulovenou, máte vyhráno!
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Čas na přípravu
20 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
40 min
Ingredience
  1. 4 filety z čerstvě uloveného candáta
  2. vejce, hladká mouka a strouhanka na trojobal
  3. 1 kg brambor uvařených na větší kostky
  4. 2 cibule nakrájené na jemno
  5. čerstvě mletý pepř a sůl
  6. olivový olej na smažení
  7. máslo na přelití hotových řízků
Instrukce
  1. Filety z candáta nakrájete na menší řízky. Osolte a obalte v trojobalu. Smažte v dostatečném množství olivového oleje nejprve stranou s kůží. Usmažené řízky pokládejte na kuchyňský papír a nechte v předehřáté troubě než budete servírovat.
  2. Brambory uvařte a našťouhejte. Přidejte předem připravenou osmahnutou cibulku.
  3. Servírujte pokapané rozpuštěným máslem.
Poznámky
  1. Cibulku smažte pomalu na nízkém stupni ve směsi olivového oleje a másla. Nebo použijte máslo přepuštěné, které se nepřepaluje.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_9967 DSC_9968

Řízky z candáta se šťouchanými bramborami

Řízky z candáta se šťouchanými bramborami

DSC_9971 DSC_9970

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>