Saltimbocca alla Romana

Maso | Leden 23, 2016 | By

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana
Klasika, která se nikdy neomrzí!! Telecí maso po římsku. Tady hraje prim šalvěj s parmskou šunkou. Jedinečná kombinace chutí.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
1 hr
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
1 hr
Ingredience
  1. 800 g telecí kýty
  2. 200 g parmské šunky
  3. lístky šalvěje
  4. hladká mouka na obalení
  5. 4 dcl dobrého bílého vína
  6. 400 ml vývaru
  7. máslo, olivový olej
  8. čerstvě mletá sůl a pepř
Instrukce
  1. Telecí kýtu očistěte a odblaňte. Nakrájejte na co nejtenčí plátky. Dobře rozklepejte. Aby se maso nepotrhalo, klepejte ho přes pevnou fólii. Osolíme, opepříme.
  2. Na každý plátek položíte plátek parmské šunky a lístek šalvěje. Připevněte párátkem. Obalte lehce v hladké mouce, přebytečnou oklepejte.
  3. Smažíme na olivovém oleji a to nejdříve stranou se šunkou. Protože je maso hodně rozklepané, trvá to minutku. Jakmile má zlatavou barvu, obrátíme na druhou stranu. Po chvilce podlejeme vínem. Počkáme, až se vyvaří alkohol a přilijeme vývar. Povaříme krátce ve výpeku, vložíme plátek másla a ihned podáváme.
  4. Stejným postupem pokračujeme i u zbylých plátků, takže si dobře rozvrhněte víno a vývar.
  5. Jako příloha se hodí bramborová kaše.
Poznámky
  1. Na rozklepání telecích plátku se výborně hodí "italská palička na maso", která je kulatá a těžší. Rozklepávejte naříznuté plátky na okrajích směrem od středu k okrajům.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_9704 DSC_9701 DSC_9700 DSC_9699

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

DSC_9705

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>