Rychlý „roastbeef“ z vepřové panenky

Maso | Únor 14, 2016 | By

Roastbeef z vepřové panenky

Roastbeef z vepřové panenky

Rychlý "roastbeef" z vepřové panenky
Pro tento recept jsem použila panenku z přeštického plemene prasat. Toto plemeno je u nás už celkem známé a populární pro své chuťově zajímavé maso, které je křehké, šťavnaté a jemně prorostlé tukem. Jak někdo vtipně napsal "je to Rolls- Royce mezi prasaty". Pokud ho jednou ochutnáte, už se k jinému vepřovému nevrátíte. Za zajímavost určitě stojí i to, že právě z tohoto plemene se před 2. světovou válkou vyráběla proslulá "pražská šunka". Panenka z tohoto prasete je menší, protože plemeno není geneticky upravováno. Proto se snadno upraví v celku na pánvi.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Čas na přípravu
10 min
Doba vaření
10 min
Celkový čas
20 min
Ingredience
  1. 1 vepřová panenka ( z přeštického prasete)
  2. čerstvě mletý pepř, sůl
  3. olivový olej
  4. 1 lžíce Barbecue sauce ( používám originál Mississippi Barbecue Sauce vyrobený v USA - prodává Makro)
Na omáčku
  1. 1 sáček Tatarky Hellman's
  2. 1 lžíce kečupu
  3. 1 kyselá okurka nakrájená na drobné kostičky
Instrukce
  1. Panenku si naložte dopředu (alespoň na 1 hodinu), aby se stihly všechny ingredience rozležet. Přebytečnou marinádu setřete kuchyňským ubrouskem. Vložte do rozpálené pánve, nechte rychle zatáhnout maso ze všech stran. Ztlumte plamen a dopečte tak, aby byla panenka ve středu lehce narůžovělá.
  2. Pak maso zabalte do alobalu, aby neokoralo, a nechte zchladnou do pokojové teploty. Studenou panenku snáze nakrájíte na tenoučké plátky. Servírujte s omáčkou.
Poznámky
  1. Panenku si naložím už den dopředu. Zavakuuji ji s marinádou a nechám přes noc odležet. Opéct ji můžete také dopředu, ale krájejte jí těsně před podáváním, aby si uchovala šťavnatost.
  2. Pokud budete mít větší panenku, nechte jí zatahnout na pánvi a pak vložte do rozehřáté trouby na 180°C na cca 20 minut pod alobal.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_9882 DSC_9881
Roastbeef z vepřové panenky

Roastbeef z vepřové panenky

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>