Telecí hřebínek

Maso | Leden 23, 2016 | By

Telecí hřebínek

Telecí hřebínek

Telecí hřebínek
Tento recept se dá použít na jakoukoliv pečeni.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
3 hr
Celkový čas
3 hr 15 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
3 hr
Celkový čas
3 hr 15 min
Ingredience
  1. 2 kg telecího hřebínku
  2. 2 lžíce mořské hrubozrnné soli
  3. čerstvý tymián, rozmarýn, šalvěj
  4. česnek
  5. baby cuketa, mrkev, fenykl
  6. olivový olej na zakápnutí pečeně
  7. silnější plátek panchetty nebo slaniny ( nemusí být)
  8. 0,5 l vody na podlití
Instrukce
  1. Do telecího hřebínku nařízněte mřížku. Mezitím si v hmoždíři připravte bylinkovou sůl.
  2. Sůl důkladně vetřete do pečínky. Stroužky česneku zastrčte do mřížek v mase. Můžete přidat plátky panchetty nebo slaniny, aby vypečená š'táva měla silnější aroma. Zakápněte olivovým olejem, podlejte vodou, přiklopte a vložte do rozehřáté trouby na 200°C. Po 30 minutách snižte teplotu na 180°C.
  3. V poslední hodině přidejte do pekáče baby mrkev, cuketu a fenykl. Stále pečte přiklopené.
  4. Před dokončením odklopte, zredukujte vypečenou šťávu a přidejte plátky másla obalené v hladké mouce na zjemnění.
Poznámky
  1. Tento recept se výborně hodí i na vepřovou pečeni.
  2. Vhodnou přílohou jsou parmazánové brambory viz. další recept.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_9787 DSC_9786

Telecí hřebínek

Telecí hřebínek

DSC_9792 DSC_9797

Bylinková sůl

Bylinková sůl

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>