Tvarohový koláč s rybízem

Tvarohový koláč s rybízem

Tvarohový koláč s rybízem

Tvarohový koláč s rybízem
Porce 8
Léty prověřený recept od babičky. Snoubí se tu kyselá chuť rybízu s jemností tvarohu. Prostě dobrota!!
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
45 min
Celkový čas
1 hr 15 min
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
45 min
Celkový čas
1 hr 15 min
Těsto
  1. 300g polohrubé mouky
  2. 150g másla
  3. 70g cukru krupice
  4. 1/2 prášku do pečiva
  5. 1 vejce
  6. 2 PL mléka
  7. špetku soli
Náplň
  1. 2 kostky tvarohu nejlépe tučného
  2. 6 PL cukru krupice
  3. 2 vejce
  4. 2 PL pudinkového prášku vanilkového
  5. 250 ml šlehačky
  6. 250 g čerstvého rybízu
  7. 1PL citronové šťávy
  8. 1 vanilkový cukr
Drobenka
  1. 175 g hrubé mouky
  2. 100 g cukru krupice
  3. 1 vanilkový cukr
  4. 100g rozpuštěného másla
  5. (zpracujeme v míse nejlépe rukama na drobenku )
Instrukce
  1. Vypracujeme těsto,které vyválíme do tvaru kruhu, vyložíme jím vymazanou a moukou vysypanou formu o průměru 30 cm.
  2. Náplň zpracujeme elektrickým šlehačem a rozprostřeme na těsto.
  3. Posypeme rybízem a drobenkou.
  4. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 200 °C stupňů, 25 minut na 180°C ,10 minut na 160°C.
Poznámky
  1. Tvaroh se může nahradit mascarpone, což je jemný, krémový čerstvý sýr vyráběný ze smetany působením kyseliny vinné bez odstraňování syrovátky. Mascarpone se používá v Itálii jako přísada do dezertů a dortů podobně jako u nás tvaroh.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_0174 DSC_0170 DSC_0169 DSC_0166
Tvarohový koláč s rybízem

Tvarohový koláč s rybízem

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>