Pečené švestky se zmrzlinou créme fra^iche

Dezerty, Zmrzlina | Březen 28, 2016 | By

Pečené švestky se zmrzlinou créme fra^iche

Pečené švestky se zmrzlinou créme fra^iche

Pečené švestky se zmrzlinou créme fra^iche
Nevíte, co s ovocem v mrazáku? Velmi dobrou variantou jak zpracovat peckové ovoce jako např. švestky, broskve,meruňky, je zapéct je a podávat teplé se zmzlinou.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
1 hr
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
1 hr
Pečené švestky
  1. 0,5 kg mražených švestek ( na podzim zamrazuji vypeckované s třtinovým cukrem, rozdělené na cca půl kilové porce)
  2. šťáva a kůra z jednoho velkého pomeranče
  3. 1 svitek skořice
  4. 3 lžíce rumu
  5. 3 lžíce třtinového cukru
  6. 1 lžička vanilkového extraktu (prodává Marks and Spencer nebo Dr. Oetker)
Zmrzlina z creme fraiche
  1. 200 ml mléka
  2. 600 g creme fraiche (francouzská obdoba zakysané smetany)
  3. nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
  4. 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Instrukce
  1. Troubu rozehřejte na 180°C. Ovoce nasypte do přiměřeně velké zapékací misky. Zalijte šťávou z velkého pomeranče, rumem, vanilkovým extraktem. Přidejte strouhanou pomerančovou kůru a cukr. Pečte 30 minut, aby ovoce změklo a pustilo šťávu, která se smíchá s ostatními ingrediencemi. Podávejte teplé se zmrzlinou přelitou vypečenou šťávou.
Příprava zrmrzliny
  1. V míse prošlehejte mléko, cukr, creme fraiche, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Na 10 minut odložte, aby se cukr rozpustil, než směs vložíte do zmrzlinovače. Přesuňte promíchanou směs do zmrzlinovače a postupujte dle návodu výrobce. Pokud zmrzlinovač nemáte, směs dejte na hodinu do mrazáku v uzavíratelné nádobě a po hodině důkladně prošlehejte. Opakujte neméně 3 x, než směs zcela ztuhne.
  2. Podávejte společně s teplými švestkami.
Poznámky
  1. Pokud máte rádi zmrzlinu více osvěžující, můžete přidat do směsi i šťávu z citronu. Pro dospěláckou variantu, můžete těšně před podáváním připravený pohár přelít lžící slivovice.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_0399 DSC_0402
Pečené švestky se zmrzlinou créme fra^iche

Pečené švestky se zmrzlinou créme fra^iche

Comments

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>