Krémová polévka z pečených kaštanů

Polévky | Březen 28, 2016 | By

Krémová polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů
Porce 6
Absolutní vítěz mezi mými recepty na polévky. Všichni ji milují a každého ohromí. A příprava je tak snadná. Pečené kaštany koupíte již hotové jako polotovar v balení 2 x 200 g v Makru. Toto balení má dlouhou trvanlivost, je vakuově balené. Takže můžete mít v zásobě a kdykoli po ruce. Tato polévka se nejlépe snoubí s uzenými kachními prsy ( balení 100 g prodává Makro).
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
45 min
Čas na přípravu
15 min
Doba vaření
30 min
Celkový čas
45 min
Ingredience
  1. 200 g pečených kaštanů (polotovar Makro)
  2. 1 šalotka nebo jarní cibulka
  3. 2 výhonky řapíkatého celeru
  4. 1 litr zeleninového vývaru ( prodává Marks and Spencer)
  5. 2 plátky čerstvého zázvoru ( není nutné, ale dodá to polévce říz)
  6. 200 ml smetany ke šlehání
  7. sůl, pepř
  8. čerstvý rozmarýn, tymián
  9. 100 g uzených kachních prsou (prodává Makro)
Instrukce
  1. Na másle osmahněte jarní cibulku bez barvy, přidejte pokrájený řapíkatý celer, zázvor, kaštany a snítek tymiánu či rozmarýnu. Zalijte vývarem.Osolte, opepřete. Nechte povařit na mírném ohni 30 minut. Poté rozmixujte a propasírujte přes jemný cedník. Nakonec vmíchejte smetanu a podle potřeby dosolte.
  2. Podávejte s nakrájenými kousky kachních prsou.
Poznámky
  1. Pokud byste chtěli docílit většího efektu při servírování, těsně před podáváním přilejte trochu plnotučného mléka a vyšlehejte do pěny. Pak už ovšem polévka nejde ohřívat. Mléko se sráží.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_0387
Krémová polévka z pečených kaštanů

Krémová polévka z pečených kaštanů

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>