Dýňová polévka

Polévky | Duben 12, 2016 | By

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka
Porce 6
Výborná polévka na jaře i na podzim. Používám nejraději dýňi Hokaido, která je opravdovou vitaminovou bombou. Pomáhá při onemocnění slinivky břišní, sleziny, žaludečních obtížích. Má močopudné účinky. Pro nízký energetický obsah, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je dýně Hokaido stále populárnější.
Napsat hodnocení
Tisk
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
50 min
Čas na přípravu
30 min
Doba vaření
20 min
Celkový čas
50 min
Ingredience
  1. 1 dýně Hokaido (oloupaná, očištěná a nakrájená na větší kusy)
  2. 1 Mascarpone (250 g italský čerstvý krémový sýr) nebo zakysaná smetana
  3. 80 g másla
  4. 500 ml zeleninového vývaru (hotový prodává Marks and Spencer)
  5. 500 ml vody
  6. sůl, pepř,
  7. větvička čerstvého tymiánu
  8. plátek zázvoru cca 1 cm široký
Instrukce
  1. Dýni rozkrájejte na menší dílky, okrájejte tvrdou slupku. Připravené kousky dejte do máslem vymazané zapékací mísy do předehřáté trouby (180°C) na 30 minut péct. Dostane tak lepší chuť než, když jí jen povaříte ve vodě.
  2. Pečenou dýni dáme do hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme větvičku tymiánu, sůl, pepř a oloupaný zázvor, který rozrazí nasládlou chuť dýně. Nechte vařit na mírném ohni cca 20 minut. Poté směs rozmixujte. Nakonec vmíchejte mascarpone. Můžete nahradit zakysanou smetanou.
  3. Nejlépe chutná s restovanými krutony z bílého chleba, který pokapeme olivovým olejem a dáme na 3 - 5 minut do trouby pod gril.
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
DSC_0472 DSC_0467
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>