
			Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta
	2016-06-15 13:41:21
		
    Porce 18
    Odpalované těsto může být pro někoho strašákem, ale pokud jste ho ještě nezkoušeli, dejte mu šanci. Je vyjímečně vláčné a lehké. Pro mě osobně favoritem na ovocné knedlíky. 
				Čas na přípravu
			15 min 
		Doba vaření
			8 min 
		Celkový čas
			23 min 
		Ingredience
			- 400 ml čerstvého plnotučného mléka
 - 50 g másla (silnější plátek)
 - 200 g hrubé mouky (plus dalších 100 g na vál)
 - 1 celé vejce a 1 žloutek
 - špetka soli
 - 18 meruněk
 
Instrukce
			- Mléko se špetkou soli přivedu do mírného varu a za stálého míchání vsypu 200 g hrubé mouky. Hned ztlumte plamen a stále míchejte vařečkou. Těsto se začne tzv. odpalovat od stěn hrnce a v tu chvíli je hotové.
 - Nechte zchladnout.
 - Potom přidejte vejce a dobře promíchejte. Já používám ruční mixer na nejnižší obrátky. Vznikne hladké vláčné těsto, které propracujete s dalšími 100 g hrubé mouky na vále. Vyválíte a rozdělíte na čtverce.
 - Do čtverců pečlivě zabalte meruňky tak, aby se těsto nikde neodchlipovalo.
 - Opatrně vkládejte naběračkou do vroucí osolené vody na cca 8 minut.
 
Poznámky
			- Knedlíky si můžete připravit několik hodin dopředu a nechat před uvařením pod potravinovou fólií v lednici.
 
Kitchen Table http://www.food-4jazz.cz/
		





